sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pratchett, Terry: Johan riitti!
Kiekkomaailmassa kiistellään tasa-arvokysymyksistä!

Mahtava velho tekee kuolemaa kiekkomaailmassa. Perinteen mukaisesti hänen tarkoituksenaan on siirtää voimansa kahdeksannen pojan kahdeksannelle pojalle, joka on juuri syntymässä. Hiukan liian myöhään paljastuu muuan pikkuseikka: syntynyt pienokainen onkin tyttö! Paikallinen noita haluaa väen vängällä korjata vahingon muuttamalla tulokkaan aivan tavalliseksi noidaksi. Mutta tytön pitää tunkeutua Näkymättömän Yliopiston sisimpään pyhättöön – ja pyrkiä pelastamaan maailma hyvin tähdätyllä potkulla.


Tämä oli jo kolmas tätä sarjaa ja nyt vaihtui päähenkilö. Kömpelö velho Ricewind unohdettiin hetkeksi ja kyytiin hyppäsi mm. Esmerelda Säävirkku. Kyseessä on vanhoihin noitaperinteisiin tiukasti luottava neiti-ihminen, jonka on pakko lähteä saattamaan Esk -tyttöstä, josta siis vahingossa tehtiin velho.

Kirja on taattua laatua kahden edellisen jälkeen. Eli ei mitään järkeä, ja tarina saattaa saada ihan minkä suunnan tahansa. Itseltäni löytyisi e-kirjana englanniksi seuraavat osat, joten taidan olla rohkea ja siirtyä sen pariin. Ehkä siitä nyt jo muutaman osan perusteella saisi jotain selkoakin. Viisaammat väittävät, että englanniksi nämä vitsit toimivat paremmin, ainut vaan, että osa sanaleikeistä menee omalla englanninkielentaidollani väkisinkin ohi.


**********************************************
Kustantaja: Karisto Oy
Kirjoittaja: Terry Pratchett
Alkuperäinen nimi: Equal Rites
Kääntäjä: Marja Sinkkonen
Painettu: 2005
Sivumäärä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...