torstai 6. marraskuuta 2014

Frey James, Johnson-Shelton Nils: Endgame - Loppupeli

”Loppupeli on yksinkertainen. Tapa tai tule tapetuksi.”

12 ikivanhan kansan edustajaa valmistautuu tehtäväänsä, ja ihmiskunnan kohtalo jää toisiaan vastaan taistelevien teini-ikäisten varaan.

Eri puolille maailmaa iskeytyvät meteoriitit surmaavat tuhansia. Se on merkki. Loppupeli on alkamassa.

Koulunsa priimus Sarah jättää rakkaansa ryhtyäkseen Pelaajaksi. Katujen kasvatti Jago tietää pystyvänsä surmaamaan tulevat vastustajansa. Chiyoko on valmis liittoutumaan vain hyötyäkseen An Liusta. Heillä ja kahdeksalla muulla Pelaajalla on edessään oma tuskainen odysseiansa, aseenaan salaisessa kohtaamispaikassa saatu vihje kätketyistä symboleista.

Vain yksi voi voittaa pelissä, jossa ei ole sääntöjä.

20th Century Fox on jo varannut elokuvaoikeudet Endgame-trilogian ensimmäiseen osaan, joka julkaistaan samanaikaisesti yli 30 maassa. Teokseen liittyy kiinteästi myös Googlen toteuttama kansainvälinen mobiilipeli, jonka pääpalkintona on kulta-aarre.


********************************************************************************

Tässä oli kirja, joka koukutti kyllä ensi riveiltä. Tottakai idea on moneen kertaan nähty, toisaalta taas ei. Kirjassa kerrotaan tarinaan melkein kaikkien 12 kilpailijan näkökulmasta. Osa kuolee aikaisessa vaiheessa, osa jatkaa seuraavaan osaan.

Kilpailijat ovat käytännössä lapsesta asti koulutettuja tappokoneita, mutta heissä on kuitenkin paljon inhimillistä. Pääpaino tuntuu olevan Sarahissa ja hänen kanssaan liittoutuvalla Jagolla. Soppaan sotketaan myös mustasukkainen ja naiivi entinen poikaystävä, ja tarina saa aika tragikoomisiakin piirteitä.

Kirjassa matkataan ympäri maapalloa, päädytään Kiinasta Englantiin. Maisemien ihailulle ei kuitenkaan jää aikaa, kun koko ajan yritetään löytää kolmea eri avainta. Niiden ensimmäinen löytäjä saa pelastuksen ja muut tuhoutuvat. Kirja on sujuvasti kirjoitettu, ja koko ajan tapahtuu jotain.

Kirjasarjassa on hauska jippo. Kirjoihin on kätketty vihjeitä, ja niiden ratkaisija saa käsiinsä kultapalkinnon. Ensimmäisen osan palkinto on mielestäni n. puolen miljoonan arvosta kultaa, joten mistään pikkusummasta ei ole kyse. Ratkaisu ei kyllä sitten ole myöskään helppo. Kirjaan on kätketty runsaasti vihjeitä, eivätkä kaikki suinkaan ole tärkeitä. Itse en edes yrittänyt. En tietäisi edes, mistä aloittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...