keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Macomber, Debbie: Cedar Cove

Tämä on itse asiassa yli 10 osainen sarja, joka kuuluu Harlekiini -kirjoihin. Näistä on vaikea sanoa yksittäin mitään, mutta olen nyt lukenut 10 osaa. Alunperin luin englanniksi ja muutaman osan nyt suomeksi, kun näitä on aika tiuhaan suomennettu. Sarja on mukavan maanläheinen, toki Harlekiinien hengessä, eli rakkaus on pääosassa kaikissa kirjoissa. Kirjonen nimet ovat osoitteita Cedar Cove -nimisessä pienessä kaupungissa, lähellä Seattlea.

Jokainen kirja kertoo jostain osoitteen asukkaasta tarkemmin, mutta muutkin henkilöt esiintyvät yleensä ainakin sivuosassa. Reissussa luin nyt 2 osaa, nro 9: Rantabulevardi 92 ja nro 10: Metsäraitti 1022.

Pienessä Cedar Coven kaupungissa tapahtuu taas suuria – elämän kokoisia kohtaamisia ja päätöksiä. Seriffi Troy Davis on katkaissut hyvin alkaneen suhteensa vanhaan kouluaikaiseen tyttöystäväänsä Faithiin, mutta onko hän tyytyväinen yksinäiseen elämäänsä?

Kampaaja Terrin sisko Christie on kääntänyt selkänsä hurmaavalle ja kohteliaalle Jamesille, mutta pystyykö hän unohtamaan vanhat huonot suhteensa ja uskomaan Jamesiin, joka on vilpitön?

Marie Jo synnytti jouluna lapsen Cedar Covessa palomies Mack MacAfeen avustuksella ja on nyt muuttamassa kaupunkiin, mutta pystyvätkö Marie Jo ja Mack rakentamaan luottavaisen suhteen välilleen?

Kaupungin jokaisella kadulla tuntuu tapahtuvan; rakkauksia syttyy, sydämiä särkyy, elämä jaetaan ystävien, sukulaisten ja rakkaimpien kesken. Samalla kaupunkilaisten mieliä kuohuttaa luolasta löytynyt vainaja, jonka arvoitusta kukaan ei tunnu tietävän tai muistavan ja Faithin vuokraamaan taloon kohdistuva ilkivaltaa. Tervetuloa tutustumaan pikkukaupungin elämään!

Palomies Mack McAfee asuu omistamassaan paritalossa omalla puolellaan, ja miettii kuumeisesti miten rakentaisi luottamukselliset välit rakastamaansa vuokralaiseen Mary Jo Wyseen. Mack on menettänyt sydämensä täysin Mary Jolle ja tämän pienelle tyttärelle Noellelle, jonka Mack auttoi maailmaan edellisenä jouluyönä.

Noellen isä David Rhodes on uhka Mary Jolle. Hän on tunnettu huijauksistaan ja Mary Jo pelkää tämän käyttävän isyyttään aseena, vaikka ei oikeasti ole kiinnostunut tyttärestään.

Mary Jo ja Mack saavat myös muuta ajateltavaa, kuin oman rakkauselämänsä, kun Mary Jo löytää vanhoja toisen maailmansodan aikaisia kirjeitä lattialautojen alta. Vanha rakkaustarina antaa heille uskoa paremmasta huomisesta, oikeasta onnesta ja rehellisestä rakkaudesta.

Cedar Coven kadut ovat jälleen täynnä koskettavia kohtaloita ja odottamattomia käänteitä – ikään katsomatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...