maanantai 26. toukokuuta 2014

Daugherty C.J.: Night School - Fracture (Night School, 3. osa)

Tämä oli kolmas osa Night School -sarjaa. Harmittavasti myös viimeinen julkaistu tähän mennessä. 4. osa tulee onneksi kesäkuussa (laitoin sen jo ennakkotilaukseen Amazonille). 5. ja viimeinen osa on merkitty myös tälle vuodelle, mutta katsotaan nyt, tuleeko niin nopeasti.

Kirjan alussa Allie toipuu onnettomuudesta ja ystävän kuolemasta. Hän ei luota, että Cimmerian opettajat tai rehtori pystyvät pysäyttämään Nathanielin. Hän päättää paeta takaisin Lontooseen. Pakomatka loppuu kuitenkin ennenkuin ehtii edes kunnolla alkaa. Allien on yritettävä luottaa ystäviinsä. Koulussa on Nathanielin vakooja ja ystävykset kasaavat porukan, joka yrittää napata luopion. He toimivat omin päin, ja tästä syystä he pakoilevat sekä vihulaisia, että opettajia.

Allie tuskailee myös Carterin ja Sylvainin välillä. Carter on tosin jo löytänyt uuden sydänkäpysen ja Sylvain vihjailee, että hän ei odota ikuisuuksia. Itse olen Carterin tiimissä, mutta paha mennä sanomaan, kumman Allie lopulta nappaa, jos kumpaakaan.

Kirja oli vauhdikkaasti kirjoitettu, ja luinkin sen nopeasti. Tarinan pääpaino on toiminnalla ja opetustoiminnalle jää hyvin vähän aikaa. Cimmeria vaikuttaa edelleen aika taianomaiselle paikalle, vaikka mitään yliluonnollista ei kirjoissa ole. Mukaan mahdutetaan teinimeininkiä, mutta ei niin pahasti kuin toisessa osassa. Oppilaat vaikuttavat hieman pikkuvanhoille, mutta ehkä englantilaiset sisäoppilaitokset tekevät lapsukaisista sellaisia.

Muutamia pikkujuttuja kyllä ihmettelen. Koulussa riehuu jos jonkunlaista vainoojaa, mutta esim. oppilaiden huoneiden ovissa ei ole lukkoja. Ei pysty käsittämään. Ja mennään yksinään puistoon / metsään / suorittamaan jälki-istuntoa aamuhämärissä puutarhaan, vaikka ollaan vainoojan kohde nro 1.

11 kommenttia:

 1. Onko tää kirja jo suomennettu? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ainakaan ole vielä törmännyt suomennokseen, luin englanniksi. Luin aika putkeen tämän ja seuraavan osan. Englanti oli kyllä mielestäni hyvin selkeää, eli kannattaa kokeilla, vaikka ei olisikaan lukenut aikaisemmin enkuksi :-)

   Poista
 2. Tietääkö joku onko tämä kolmas osa jo suomennettu jos ei niin milloin olisi tulossa suomennus?

  VastaaPoista
 3. Tietääkö joku milloin olisi tulossa suomennos tähän kolmanteen osaan jos ei ole jo tullut

  VastaaPoista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Höh, julkaisin saman kommentin moneen kertaan, ja yritin poistaa niitä, mutta jäivät tuohon omituisesti kummittelemaan, Mutta joo, en ole itsekään kuullut suomennoksesta. Sarja taitaa olla muutenkin vielä kesken, koska ainakin viisi osaa tähän kai olisi tarkoitus tulla. Ainakaan Goodreadsin mukaan sitä vikaa osaa ei ole julkaistu. Suomennokset olivat mielestäni hyviä, joten kiva olisi, jos nämä kaikki suomeksi joskus saataisiin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ymmärtäny että näitä ei suomeneta enempää (vain kaksi ensimmäistä). Koska kirjaa ei luettu tms. Tarpeeksi huono menestys siis. Niin kirjan suomentaminen jää kesken. Voi olla että tietoni on väärää.

   Poista
 7. 3. osa kai piti tulla viime keväänä... siis suomennoksena, mutta en ole nähnyt sitä kavereitteni kanssa missään?

  VastaaPoista
 8. 3. osa piti kai tulla viime keväänä... siisi suomennoksen, mutta en ole nähnyt tätä kavereittani kanssa missään?

  VastaaPoista
 9. Mun tietääkseni kolmatta osaa ja siitä eteenpäin ei tulla suomentamaan, jostain syystä. En ikävä kyllä muista mistä, luin joskus jostain blogista asiasta. Sinänsä harmi, mut pitäis varmaan koittaa sitä englanniks jos vaikka ymmärtäisin jotai ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...