maanantai 19. toukokuuta 2014

Daugherty C.J.: Night School - Yön valitut


Kehen voi luottaa, kun kaikki valehtelevat? Todenmakuisen jännitys trilogian tummatunnelmaisessa avausosassa paha ulottaa lonkeronsa eristäytyneeseen sisäoppilaitokseenKun 16-vuotiaan Allien isoveli ja uskottu Christopher yllättäen katoaa, Allie syyttää vanhempiaan. Vanhemmat päättävät lähettää kapinoivan tytön sisäoppilaitokseen keskelle metsää.Yllätyksekseen Allie viihtyy uudessa koulussaan, saa ystäviä ja löytää komean poikaystävän Sylvainin. Hänellä on kuitenkin vahva tunne, ettei Cimmeria ole aivan tavallinen sisäoppilaitos. Mikä oikein on salainen Yökoulu, johon saavat osallistua vain harvat ja valitut oppilaat? Mitä salaisuutta sen jäsenet piilottelevat?Koulun tanssiaisissa alkaa tapahtua. Kun yksi tytöistä löytyy murhattuna, Allie huomaa olevansa itsekin suuressa vaarassa. Mutta miten tapahtumiin liittyy Allien kadonnut veli?

*****************************************************

Ihanan tiivistunnelmainen trilleri ja ihan ilman yliluonnollisuutta. Allie lähetetään sisäoppilaitokseen jumalan selän taakse, seurauksena hänen holtittomasta käytöksestään. Aika pian Allie saa muutaman uuden ystävän, mutta silti, joku uudessa koulussa tuntuu olevan jotenkin pielessä.

Allie saa myös kaksi kilpakosijaa, joista toinen tuntuu olevan unelmavävy ja toinen. Noh, niin, toinen ei sitten ehkä ihan ole sitä. Allien sydän lämpenee ensin toiselle ja sen jälkeen toiselle. Romanssit eivät kuitenkaan ole tässä pääosassa, vaan rikokset ja salamyhkäisyys. Lukijalle pudotellaan vihjeitä pikkuhiljaa, mutta siitä huolimatta asiat tulevat lopussa aika yllätyksenä. Kun koulun alueelta löytyy ruumis, alkaa Allie tajuta olevansa vaarassa. Eikä hän uskalla luottaa enää kehenkään. Parhaat ystävätkin kääntävät osittain selkänsä. Myös highschool -draamaakin on välillä ilmassa. Mutta ei onneksi liikaa.

Lopussa tunnelma menee todella jännittäväksi, itsekin luin kirjaa yötä myöten ja tästä työnantaja tykkää: loput aamulla töissä. Onneksi tämä oli e-kirjana. Oli vaan pakko lukea loppuun, että sai edes jotain tolkkua tarinaan. Aion ehdottomasti jatkaa heti kakkososaan. Toivon, että sama jännitys saadaan pidettyä siinäkin yllä. Allie ei ota liikaa turhia riskejä, vaikka poukkoileekin keskellä metsää yöllä. Ja tietäen olevansa kuolemanvaarassa. Mutta tässä se ei haitannut jostain syystä niin paljon, kuin monessa muussa kirjassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...