lauantai 22. kesäkuuta 2013

Keyes, Marian: Rachelin loma27-vuotiaalla Rachel Walshilla on hauskaa - ja molemmat jalat tukevasti ilmassa. Hän asuu New Yorkissa ja viettää ainakin omasta mielestään hohdokasta elämää. Työasioiden kanssa on niin ja näin eikä rahatilannekaan ole hääppöinen, mutta juhlimiseen ja kokaan vippiä aina löytyy. Yllättäen Rachelin vauhdin pysäyttää yliannostus ja öinen sairaalakäynti. Silloin keskiluokkainen perhe vaatii tytärtä palaamaan kotiin Irlantiin: hänen on mentävä hoitoon.

Ja kyllähän se Rachelille sopii. Kuuluisa klinikka varmaan tarjoaa viihtyisät puitteet, porealtaat, mutakylvyt, kuntosalit - ja runsaasti rokkistaroja! Terapiaistunnoissa Rachelille kuitenkin vähitellen valkenee, että hänellä tosiaan on ongelma, ja paha onkin. Samalla iskevät myös pelot. Miten käy rakkauden? Voivatko läheiset ikinä antaa anteeksi?

Tämä kirja sattui olemaan tarjouksessa Elisan e-kirjakaupassa, joten nappasin ostoskoriin lomalukemiseksi. Kirja osoittautui kuitenkin sen verran hyväksi, että luin sen jo ennen lomaa, viimeiset sivut juhannuspäivän aamuna. Sopikin hyvin teemaan, pientä päänsärkyä potiessa illan juhlinnan seurauksena.

Rachel siis on pahasti koukussa, kaikkeen mitä hän vaan voi huumaavina aineina pitää. Kirjassa pohditaan osuvasti sitä oman kuvan vääristymistä. Enhän minä nyt voi olla narkkari, muut sen sijaan ovat luusereita. Rachel käy läpi pitkän tien parantuakseen, mutta tämä on kuvattu hyvin huumorin voimin, joten raskaasta aiheesta on saatu kuitenkin kepeä, romanttinen tarina.

Rachelin siskot vaikuttavat vähintäänkin... erikoisille, joten ehkä lukaisen heistäkin kertovat tarinat. Tämä oli itse asiassa siskoksista kertovan sarjan toinen osa. Onneksi tässä ei mielestäni spoilattu ekan osan tapahtumia. Ei ainakaan niin, että olisin niitä tajunnut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...