maanantai 24. marraskuuta 2014

Lawrence, Theo: Pimeä sydän

Ylhästön eliittiin kuuluvan perheensä hylännyt Aria Rose on päätynyt mystikkorakastettunsa Hunterin kannattajien turvapaikkaan kaupungin ulkopuolelle. Aria haluaa kuitenkin olla Hunterin rinnalla ja karkaa Manhattanille. Seuraukset ovat kohtalokkaat: Arian isän miehet kidnappaavat hänet, ja hän on vaarassa joutua jälleen muistintyhjennykseen ja naimisiin kuolleeksi uskomansa ylhästösulhasensa kanssa. Samaan aikaan kaupungissa käydään veristä valtataistelua mystikoihin liittyneiden Alhaston köyhien ihmisten ja Ylhästön etuoikeutettujen välillä. Pahinta on, että Hunter näyttää käyttäneen Ariaa tässä taistelussa lupaa kysymättä hyväkseen...
Pimeä sydän on toinen osa ilmastonmuutoksen jälkeiseen aikaan sijoittuvassa Romeo ja Julia -tarinassa. Se on sähköinen, toiminnantäyteinen futuristinen fantasia, joka tempaa mukaansa ja pitää pihdeissään läpi liekkien ja kaaoksen. 

***************************************************
Suomentajana hääri: Kirsi Ohrankämmen

Tämä oli toinen osa Mystic City -sarjaa. Eletään tulevaisuuden Manhattanilla ja ihmiset ovat jakautuneet rikkaisiin, korkeuksissa asuviin ylhäistöön ja alhaalla maantasalla asuviin Alhaistoon. Aria on rakastanut väärän kastin poikaan ja on hylännyt omat vanhempansa ja kaltaisensa. 

Kirja oli ihan ok. Eka osa oli kyllä parempi, tässä vähän nyt tekemällä tehtiin draamaa Hunterin ja Arian välille. Aria lähtee metsästämään myös kadonnutta sydäntä ja saa avukseen Hunterin parhaan kaverin. Tästähän sitä leivotaan kolmiodraamaa. 

Kirjan nyt kuitenkin lukaisi ja toki luen sen kolmannenkin osan, vaikka en välttämättä henkeä pidätä sitä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...