torstai 5. heinäkuuta 2012

James, E.L: Fifty Shades of Grey / Sidottu

Luin tämän ensin reissussa englanniksi, kun sattui olemaan kätevästi e-kirjana. Suomeen tultuani sain kirjan käsiini myös suomenkielellä. Ja luin sen samantien uudestaan.

En lukenut ehkä niinkään siksi, että olisin pitänyt kirjaa mitenkään kovinkaan loistavana, vaan enemmänkin siksi, että en ihan ensimmäisellä kerralla tajunnut, mikä tässä oli niin kamalan ihanan mahtavaa. Mutta eipä se ihanuus oikein auennut suomenkielelläkään.

Kirjassa on siis komeita miehiä, viattomia naisia, valtaa, rahaa ja seksiä. Eli kaikkea, mistä kunnon lomalukeminen koostuu. Ja olenhan toki lukenut Houkutukseni hiirenkorville, tämä kirjasarjahan on alunperin Twilightin fanficcia.

Mutta näistä kaikista huolimatta en oikein missään vaiheessa päässyt kirjaan sisälle. Se saattoi johtua siitä, että samaan aikaan, kun luin kiihkeitä seksikohtauksia, viereisessä pöydässä istuvat eläkeläismummot vertailivat kutomiaan sukkia. Tähän hetkeen olisi ehkä ennemminkin sopinut Pieni Lankakauppa.

Mutta, en usko, että tämä johtui siitäkään. Kirjassa siis ökyrikas Christian Grey yrittää saada viatonta opiskelijaa Anastasiaa kirjoittamaan itsensä kanssa arveluttavan sopimuksen heidän yhteisestä seksielämästään. Tai siis Anastasiaa arveluttaa. Ja Grey lahjoittaa siinä sivussa Analle kalliita lahjoja, mutta yrittää myös kontrolloida hänen elämäänsä. Koko ajan vaan oikestaan hoin Anastasialle mielessäni, että älä vaan kirjoita sitä sopimusta. En pitänyt ollenkaan ajatuksesta, että hänestä olisi tullut tahdoton nukke Christianin leikkeihin. Vaikka olisi sitten ollut kuinka kiihkeää hyvänsä.

Samat asiat, joista olin aivan myyty Edwardin kohdalla, lähinnä ärsyttivät Christianin kohdalla. Mutta, ehkä olen lukenut liikaa vähän vastaavia tarinoita viime aikoina. Ehdottamasti kyllä aion lukea kirjan jatko-osatkin, mutta ne eivät päässeet ihan heti lukulistani kärkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...