maanantai 23. heinäkuuta 2012

Jacobs, Kate: Pieni lankakauppa

Oman elämänsä puikoissa

Walker & Tytär on Georgia ja Dakota Walkerin yhteinen yritys. Tai noh – Dakota on vasta 12-vuotias, mutta ilman hänen syntymäänsä Georgialla ei olisi lankaliikettä. Eikä hän olisi saanut nimeä neuleiden suunnittelijana. Eikä hänen kaupassaan kokoontuisi kanta-asiakkaiden kerho joka perjantai-ilta. Kun liikkeen ovet on lukittu, neuleet vedetään kasseista, juttu lentää ja iloinen nauru raikuu.

Neulomisen ohessa naiset maistelevat Dakotan leipomia muffinseja ja hörppivät kahvia. Seitsemänkymppinen Anita, Georgian haltijakummi, neuvoo aloittelijoita. Muotisuunnittelijaksi aikova Peri tietää viimeisimmät villitykset. Lucie on mestarineuloja, mutta hänellä on hermoja raastava salaisuus…Vain puikkojen kilistely pitää hänet järjissään. Darwin Chiu, tiukka feministi, kirjoittaa muistiinpanoja kynä savuten. Hän tekee väitöskirjaa neulomisesta, vaikka paheksuu syvästi naisten kivikautista harrastusta.

Sitten kuvaan astuu James, Dakotan isä ja Georgian nuoruusvuosien rakastettu. Hän ei ole koskaan nähnyt tytärtään, mutta nyt hän penää isän oikeuksiaan. Dakota on riemuissaan.

Georgian elämän perusta alkaa horjua. Mitä hän oikeastaan haluaa elämältä? Kerholaiset tiivistävät rivejään. Kun mahdoton tapahtuu, auttavaiset sielun sisaret ympäröivät Georgian.


Aivan ihana hyvän mielen kirja. Luin tämän hetkessä, vaikka kirjalla oli pituutta n. 600 sivua. Kirjassa oli kirjava joukko naisia, ja muutama mieskin. Kaikilla oli omat ongelmansa, mutta myös hyvän mielen hetkensä. Kirjan parasta antia oli kuitenkin mielestäni lankakaupan kuvailu. Siitä luotiin jotenkin sadunhohtoinen. Odotankin innolla kirjasta tekeillä olevaa elokuvaa, en tiedä sen ilmestymisajankohtaa, mutta taatusti menen katsomaan.

Kirjan loppua en viitsi paljastaa, mutta seuraava osa on jo lukulistalla. Hain sen ja kirjasarjan kolmannenkin osan samantien kirjastosta, kun sain tämän loppuun.

Sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt kolme osaa:
1. Pieni lankakauppa
2. Lankakaupan tyttö
3. Talvi lankakaupassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...