sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Jacobs, Kate: Lankakaupan tyttö

Dakota Walker on 18-vuotias sisupussi. Hän opiskelee yliopistossa ja pyörittää osa-aikaisesti äitinsä Georgian perustamaa lankakauppaa Manhattanilla. Georgian kuolemasta on kulunut viisi vuotta, mutta Dakotan ja tuttujen neulontakerholaisten elämässä hän on edelleen läsnä. Menetyksen jälkeen yhteiset hetket kerholaisten kanssa ovat tulleet entistäkin tärkeämmiksi.

Jokaisen elämässä on uusia haasteita. Dakota ei ole varma, haluaako seurata äitinsä jalanjälkiä ja pyörittää lankakauppaa. Avioerosta toipuva Catherine etsii uutta rakkautta Italiasta asti, ja feministi Darwinin unelmat perheestä saavat kaksinkertaisen täyttymyksen. Mestarineuloja, yksinhuoltaja Lucie huolehtii lapsensa lisäksi myös ikääntyvästä äidistään. 78-vuotias Anita puolestaan saa kosinnan Martylta, mutta hyväksyvätkö Anitan aikuiset lapset äidin uutta onnea?

Intohimoiselle käsityöharrastajalle jokainen elämäntilanne tuo mukanaan paitsi yllätyksiä myös uusia käsityöprojekteja. Milloin se on hääpuku, milloin pörröiset vauvatöppöset. Yhdysvaltain bestsellerlistoille noussut Lankakaupan tyttö on tiiviisti neulottu hyvän mielen romaani, joka kuvaa koskettavasti äitinä, vaimona, tyttärenä ja ystävänä olemisen iloja ja suruja.

Yhdysvaltain bestsellerlistoille noussut Lankakaupan tyttö on tiiviisti neulottu hyvän mielen romaani, joka kuvaa koskettavasti äitinä, vaimona, tyttärenä ja ystävänä olemisen iloja ja suruja.

Kirja jatkaa onnistuneesti Walkerin naisten tarinaa. Tässä kirjassa päähenkilönä on Dakota, Georgian tytär, mutta enenmmän ääneen pääsevät myös muut naiset. Tarinaa viedään eteenpäin myös miesten silmin. Pidän kirjoissa siitä, että kertoja vaihtuu. Tosin, välillä se vaihtuu vähän turhankin tiheään. Tässä kirjassa lankakaupan osuus ei ole enää niin suuri ja tarinaa viedään myös Italiaan. Se on ihan piristävä lisä.

Nämä kirjat ovat aiheuttaneet sen, että olen miettinyt jopa kutimien ostamista. En vaan todellakaan ole käsityö-ihminen, joten saattaapi olla, että kannattaa jättää väliin ja jättää itselleen illuusia siitä, että sehän voisi olla kivaa.

Sarjassa on tähän mennessä ilmestynyt kolme osaa:
1. Pieni lankakauppa
2. Lankakaupan tyttö
3. Lankakaupan talvi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...