tiistai 10. heinäkuuta 2012

Child, Lee: Teksas palaa

Teksasin helle on paahtava, ja tienposkessa liftaavalle Jack Reacherille on yhdentekevää, kuka hänet poimii kyytiinsä. Silti hän yllättyy noustessaan ilmastoituun Cadillaciin, jonka ratissa on häikäisevän kaunis, nuori ja rikas nainen. Nainen kertoo, että hänen miehensä on vankilassa ja mukiloi hänet tajuttomaksi ulos päästyään – ellei peräti tapa.

Reacher ei voi jäädä välinpitämättömäksi naisen vetoomukselle vaan järjestää itsensä töihin Carmenin jättifarmille ottaakseen selkoa ongelmista. Niitä tuntuukin riittävän: paikka tihkuu valheita ja ennakkoluuloja, vihaa ja murhanhimoa.

Reacherilla tuntuu olevan seinä vastassa. Carmenin perhe suhtautuu häneen vihamielisesti. Poliisiin ei voi luottaa. Lakimiehet eivät suostu auttamaan. Reacherille ei jää muuta keinoa kuin ryhtyä suoraan toimintaan…

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Pidän kirjoista, joissa tapahtuu koko ajan. Juuri näihin dekkareihin sopii suora toiminta, eikä syvällinen mietiskely. Toki Jack Reacher on perinteinen sankari, joka pistää konnat kuriin ja järjestykseen on tietenkin se kaikkein voimakkain kaikista. Mutta sopii tähän tyyliin.

Tässä kirjassa sai kyllä loppuun asti miettiä, että kuka on syyllinen ja kuka syytön. Teksasin maisemia oli kuvailtu runsaasti, varsinkin kuumuutta. En tiennyt, että sitä voidaan kuvailla niin monella tapaa. Mutta onhan eskimoillakin lukemattomia sanoja lumelle.

Suosittelen jännityksen ja toiminnan ystäville. Lee Child osaa hommansa ja kirjapinossani odottelee jo seuraava osa. Nämä toimivat hyvin ihan yksikseenkin, vaikka tarinoissa välillä viitataan menneisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...