perjantai 20. syyskuuta 2013

Lawrence, Theo: Salatun voiman kaupunki


Maaginen kahtia jaettu kaupunki. Poliittista kapinaa. Ikuista rakkautta?

Manhattan vuonna X. Pilvenpiirtäjien huipulla hallitsevat rikkaat ja etuoikeutetut, joiden yltäkylläisen elämän mahdollistaa vain katutasossa, ilmastonmuutoksen synnyttämien kanaalien varsilla kurjaliston joukossa majailevilta mystikoilta salaperäisesti hankittu energia. Yläluokan hienostosviiteissä asuu myös 16-vuotias Aria Rose, rakastuneena silmittömästi isänsä poliittisen kilpailijan poikaan.

Vai onko hän sittenkään niin rakastunut? Ainakaan hän ei pysty muistamaan, miten romanssi sai alkunsa. Mutta sitten Aria tapaa Hunterin, komean ja hämmentävän mystikon alakaupungista, ja tällä tuntuu olevan hallussaan hänen unohtuneen menneisyytensä avain.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Taas yksi dystopia. Eikä ollenkaan huonompi tämäkään. Tarina oli taas hieman erilainen, kuin aiemmat lukemani. Aria herää yhteen aamuun muistamatta mitään sulhasestaan. Sulhasesta, jonka takia hän on kuitenkin uhmannut perhettään ja saattanut vaaraan itensä ja paljon muutakin. Tämän romanssin takia jaettu kaupunki saadaan kuitenkin yhdistettyä. Tai se on ainakin tarkoitus.

Kaikki ei kuitenkaan ole kunnossa ja Aria tutustuu poikaan kaunpungin varjoisalta puolelta. Maan tasalta, jossa asuu se huonompi aines. Ja mystikot, jotka pitävät kaupungin pyörimässä. Kirja on aika raadollinenkin kuvaus yhteiskuntaluokista, ja vaikka kyseessä on fantasia, niin täyttä tottahan tämä luokkajako on monessa maassa. 

Lopussa homma jotenkin lässähti, toivon, että jatko ei mene poliittiseksi suhmuroinniksi. Jatko-osahan tullee vasta joskus ensi vuoden puolella. Mutta ei siis huono sarjan ensimmäiseksi osaksi. Ei ollenkaan. Romantiikkaa, jännitystä ja toimintaa sopivassa suhteessa. Arian veli tosin nosti ärsyttävyyskertoimen potenssiin sata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...