tiistai 27. elokuuta 2013

Roberts, Nora: Happy Ever After - Jotain sinistä


”Ja he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti.”

Lapsuudenystävät Mackensie, Emmaline, Laurel ja Parker pyörittävät menestyvää hääpalveluyritystä. Työn ohella kolme heistä on jo onnistunut löytämään rakkauden itselleenkin, mutta hääsuunnittelija Parker Brown on kiinnostuneempi BlackBerrystään kuin sulhonmetsästyksestä.

Parker on säntillinen säihkysääri, joka saa loihdittua jokaisen asiakkaansa hääpäivästä täydellisen, mitä ikinä tielle sitten tuleekin. Hänellä on homma täydellisesti hallussa – kunnes Malcolm Kavanaugh sotkee kaiken. Prätkän selässä viihtyvä entinen stuntmies ei todellakaan edusta sitä mitä hallittu Parker luulee kaipaavansa. Mutta tuntemattomia ovat rakkauden tiet…

Jotain sinistä on Nora Robertsin morsiussarjan romantiikkaa tulviva päätösosa.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Viimeinen eli 4. osa Morsius-sarjaa. Luin tämän englanniksi, kirjastossa ei sattunut olemaan suomenkielistä versiota, joten nappasin samalla Kindlelle, kun otin toisenkin Nora Robertsin kirjan.

Kirja on aivan samaa kaavaa noudattava romanttinen tarina aina-niin-tehokkaasta Parkerista, ja vähän kapinallisesta Malcolmista. Tässä ei rakennettu mitään isompaa draamaa missään vaiheessa vaan tarina eteni kohti kaikkien tiedossa olevaa loppuratkaisua. Tässä ei lienee tarvitse varoitella spoilereista, kaikkihan me kai tiedämme, miten nämä tarinat lopulta päättyvät. Eroa on kai vaan tavassa, miten pitkä matka on maaliin asti. Tässä tapauksessa maali taitaa olla se vihkialttari. Nytkin löytyi toki pientä sählinkiä ja muuta matkalta, mutta aika vähän.

Näitä kirjoja oli mukava lukea jo ihan tuon edellisen takia. Ei tarvitse jännittää, että kuka saa toisensa, ja kuka kuolee seuraavaksi. Vaikka ei näissäkään kirjoissa kuolemalta kokonaan vältytä. Ja ihan hauska lukea erilaisista häistä, suomessahan naimisiin mennään päivällä ja illalla juhlitaan aamunkoittoon asti. Mutta ilmeisesti jenkeissä on hyvinkin yleistä juhlia päivällä, ja illalla samassa tilassa järkätään jo toiset häät? Ihan uusi juttu itselleni. 

Suosittelen taas romanttisen kirjallisuuden ystäville, laadukkaasti nämä ovat kuitenkin kirjoitettu. Ja pidän tällaistä hienovaraisesta rakkaudesta ja seksistä enemmän kuin näistä viimeaikojen hittituotteista, kuten Fifty Shades of Grey jne. Ihmiset ovat puhtoisia, välittävät toisista, ja ovat ah-niin-syper-ihania toisilleen. Siis ne hyvikset, pahikset ovat ilkeistä äitejä, jotka pannaan kyllä ruotuun. Mutta ei se höttö näissä haittaa, kukaan tuskin hakee näistä kirjoista mitään syvällistä lukukokemusta?

Sarjassa aiemmin:
Osa 1: Jotain uutta
Osa 2: Jotain vanhaa
Osa 3: Jotain lainattua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...