perjantai 2. marraskuuta 2012

del Toro, Guillermo; Hogan, Chuck: Vitsaus


Ne ovat aina olleet keskuudessamme. Pesineet ja ruokailleet. Salassa ja pimeydessä. Nyt niiden aika on tullut.

JFK:n lentokentällä New Yorkissa seisoo juuri laskeutunut, valtava lentokone täysin pimeänä. Paikalle hälytetään biologisiin uhkiin erikoistunut tohtori Eph Goodweather ja hänen kollegansa Nora Martinez. He kohtaavat koneessa käsittämättömän näyn: kaikki koneen matkustajat istuvat liikkumattomina paikoillaan, ja vain neljä heistä on elossa. Tilanne muuttuu entistä oudommaksi, kun sekä hengissä selvinneet että kuolleet katoavat.

Samaan aikaan Harlemissa entinen Wienin yliopiston professori ja nykyinen panttilainaamon pitäjä Abraham Setrakian oivaltaa, että se mitä hän on kauan odottanut ja pelännyt, on alkanut. Hän etsii käsiinsä Goodweatherin ja Martinezin, ja yhdessä he alkavat taistella ärhäkästi leviävää, tappavaa vitsausta vastaan.

Vitsaus on trilogian ensimmäinen kirja. Se on nopeatempoinen kauhujännäri, jossa ikiaikainen uhka tunkeutuu moderniin maailmaan.

Vampyyritarinaa aikuisempaan makuun. Tässä ei enää hissutella, vaan tuhotaan ihmiskuntaa ihan urakalla. Ei oikein mitään erikoista kommentoitavaa, mutta ihan viihdyttävä. Sarja on kolmiosainen, joten vaikea sanoa, saadaanko jännitystä pidettyä yllä. Tässä osassa ei onneksi liikaa pyöritty ihmissude-draamoissa. Mutta tarinaa oli mielestäni pitkitetty sillä, että monta kappaletta ja lukua oli juttua ihmisistä, joilla ei ollut varsinaisen tarinan kannalta mitään tekoa. Sillä ehkä haluttiin alleviivata tarinan kamaluutta, mutta mielestäni se oli turhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...