sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Crichton, Michael: MikroHerkkua Jurassic Park -faneille! Päihittääkö tieteellinen keksintö luonnonvoimat?
Seitsemän Cambridgen jatko-opiskelijaa kutsutaan Havaijille Nanigenin tutkimuskeskukseen tutustumaan uuteen mullistavaan teknologiaan. Laitos kehittää uusia lääkeaineita hyönteisiä tutkimalla.

Johtajalla ei ole puhtaat jauhot pussissaan, ja hän huijaa opiskelijat kutistushuoneeseen. He päätyvät keskelle hyönteisten maailmaa, missä ihmisäly joutuu vastakkain luonnon mittaamattomien voimien kanssa.

Tieteisjännäreistään maailmankuulun Michael Crichtonin (1942-2008) keskeneräiseksi jääneen trillerin viimeisteli kirjailija Richard Preston

Se on kuulkaa sillä tavalla, että jos inhoaa ötököitä, etenkin hämähäkkejä, tätä kirjaan en suosittele iltalukemiseksi. Siinä voi yö mennä miettiessä, että millainen armada kaikenlaista pikkuvipeltäjää onkaan sängyn alla... tai sängyssä.

Kirja itsessään oli ehtaa tieteisfantasiaa, jossa kuitenkin koko ajan oli pieni takavire, että voisihan tämä periaatteessa olla tottakin. Voisihan? Luin kirjan nopeasti, koska päähenkilöiden kohtalo kiinnosti.

Kirjassa siis lähetetään opiskelijoita Havajille tutustumaan uuteen tutkimusprojektiin, jossa tehdään mahdottomasta mahdollista. Erinäisten sattumien ansiosta opiskelijat viskataan julmaan luontoon, jossa kukaan ei ole turvassa. Ja loppu onkin selviytymistarinaa. Mutta kirja tosiaan tempaa mukaansa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...