tiistai 3. tammikuuta 2012

Kagawa, Julie: Rautakuningas

Kustantanut Harlequin. Alkuperäinen nimi The Iron King.
Alkuteos ilmestynyt 2010.
 Ah, teinihömppää Harlekiinin muodossa. Tämä kirja kuuluu harlekiinin nocturne -sarjaan, joka sisältää paranormaaleja tarinoita.
Kirjassa mennään hieman Narnia -tyyliin, mikä ei haittaa ollenkaan. Sikafarmarin tytärpuolena elelevä Meghan tempautuu yhtäkkiä toiseen maailmaan, haltijamaahan. Siellä hän huomaa olevansa jonkun sortin julkkis, jonka isukki onkin suippokorvainen haltia. Isukki ottaa tytön vielä hyvin vastaan, mutta äitipuoli onkin sitten se tarinan häijy äitipuoli.

Meghania ei niinkään kiinnosta kuitenkaan muut asiat, kuin pikkuveljensä pelastaminen. Mukana kuviossa ovat tottakai se tuttu ja turvallinen poika ja se komea ääliö, joka vie jalat alta komeudellaan. Tässä tarinassa ensiksi mainittu on Puck, joka on seurannut Meghania normaalissa maailmassa, ja on hänen paras kaverinsa.

Komistus on vieraan haltiavallan prinssi. Ekassa kirjassa romantiikka jää kuitenkin taka-alalle, ja Meghan raivaa tiensä Rautakuningaan luo, jossa veikka on hyvässä tallessa. Lopussa paha kunkku kukistuu hetkeksi, ja Meghan palaa takaisin kotiin. Hän on kuitenkin tehnyt sopimuksen prinssin kanssa ja joutuu palaamaan takaisin.

Haltiamaa on itse asiassa mukailtu Shakespearen komediasta Kesäyön Unelma. Itse en ole Shakespeareen tutustunut, mutta hahmot olivat sieltä. Ja haltiamaa toimii vaan niin kauan, kun ihmiset uskovat siihen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...