tiistai 17. helmikuuta 2015

Clive, Cussler: Rajumyrsky

Mielipuolinen mestaririkollinen uhkaa muuttaa maapallon säätilaa pysyvästi. Miljoonien ihmisten henki on Kurt Austinin johtaman NUMA-tiimin käsissä.

Syvämerentutkimuslaitos NUMAn alus leimahtaa liekkeihin Intian valtamerellä, ja koko miehistö menehtyy. Komentaja Kurt Austinin johtama tiimi kiidätetään tutkimaan turmaa. Käy ilmi, että aluksen kimppuun on käynyt joukko mikroskooppisen pieniä robotteja. Selvittämällä koneiden alkuperän NUMAn tutkijat pääsevät mielipuolisen suurrikollisen jäljille, joka aikoo muuttaa maapallon säätä pysyvästi. Mikäli peloton tiimi ei saa roistoa pian rautoihin, säiden hallitsijasta voi tulla maailman valtias!

****************************************

Suomentanut Anna Lönnroth.

Tämä oli taas taattua seikkailulaatua. Paniikki merellä ja siitä homma lähtee purkautumaan. Pidän näistä, tavallaan yksinkertaisista tarinoista, joissa on selkeä paha ja sitten joukko sankareita lähtee pelastamaan tilannetta. Yleensä se on näissä kirjoissa vielä koko maailman kohtalo.

Sankarina Kurt ei eroa muista lajin edustajista. Hän on älykäs, vähän äijämäinen ja tekee asioita omalla tavallaan. Tarina on hieman scifistinen, mutta miksei voisi olla tottakin. Tänä päivänä mikroteknologia mahdollistaa kaikenlaisten pikkuhärpäkkeen teon, joten miksei näitä pikkuvipeltäjiä, jotka vaikuttavat ilmastoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...