keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Haasteita osa 2


Ja tässä seuraava haaste Raijalta Taikakirjaimet-blogista. Kysymykset vastauksineen.. En ainakaan vielä ole keksinyt kysymyksiä edelleen lähetettäväksi, mutta ehkä keksin jossain vaiheessa :-)

Molempien haasteiden kysymykset olivat todella hauskoja ja mielenkiintoisia, niihin oli kiva vastata!

Jos olisit kirjan hahmo, millaisessa roolissa haluaisit olla?'¨
Seikkailuromaani, ehdottomasti se sankaritar. Eikä tarvitse olla pelastavaa sankaria, mutta jotain sutinaa voisi kyllä olla jonkun miehekkään miehen kanssa ;-)

Mikä väri kuvaa kirjamakuasi?
Hmm, sanoisin vihreä. Ehkä johtuu siitä, että lempikirjani on Taru Sormusten herrasta, ja sehän on aika luontopainotteinen kirja ;-)

Onko sinulla rutiineja liittyen lukemiseen (luet tiettyyn aikaan päivästä, napostelet jotain lukiessa, hyppäät kolme tasahyppyä ennen kuin aloitat uuden kirjan tms)?
Ainut rutiini taitaa olla se, että luen aina kun vain on sopiva tilaisuus. Nykyään on helppoa, kun puhelimessa on Kindle, niin aina odotellessa voi lukea missä vaan :-D Ja niitä kirjojahan on aina useampi kesken, joten löytyy vaihtoehtoja.  Nyt kun mietin, niin on kyllä yksi joka päivä toistuva rutiini. Luen aina ennen nukkumaanmenoa. Joskus 5 minuuttia, joskus 2 h. Mutta ihan aina otan kirjan käteeni juuri ennen valojen sammuttamista ja luen sitten vaikka sen 2 riviä. Joten tuota voisin kutsua rutiiniksi.

Monta kirjaa haluaisit lukea vuodessa?
Viime vuonna tavoitteena oli 100 kirjaa, sen sain. Tänä vuonna toki haaveena olisi saman verran, mutta nyt pitäisi suorittaa myös yksi opiskelujuttu, joka siirtyi viime vuodelta, joten en varmaan ehdi niin montaa. Ja alkuvuoden tahti on muutenkin ollut hitaampaa. Tosin, sitten tulee niitä pätkiä, että tulee luettua monta kirjaa viikossa.

Viimeksi ostamasi kirja?
Juuri eilen latasin Kindlelle Margit Sandemon Jääkansan tarun ekan osan. Olen nämä suomeksi lukenut joskus 15 - 20 vuotta sitten. Niitä ei enää oikein löydy mistään, ja joku aika sitten huomasin, että näitä on alettu julkaista sähköisessä muodossa Amazonilla. Toki englanninkielisenä, mutta toivotaan, että käännös norjasta on sujuvaa.

Vanhin lukemasi kirja julkaisuvuoden perusteella?
1930 -luvulta oli The Secret of the Old Clock. Joka on siis näitä Nancy Drew -tarinoita (suomeksi neiti Etsivä).

Joku haukkuu rakastamasi kirjan pataluhaksi. Koskooko?
Kyllä! Vaikka toki mielipiteet ovat ne ainoat, joista voi kiistellä, mutta kyllä sydäntä riipii, kun joku ei eläydykkään samalla tavalla johonkin, joka omaa sisintä on liikuttanut kunnolla...

Mikä kirja on odottanut liian kauan lukemista?
Parhaillaan kahlaan läpi kolmea viimeistä osaa Ajan Pyörä (Wheels of Time) -sarjaa. Kirjat eivät oikeastaan odota lukemista, mutta eteneminen on jotenkin hidasta. Luen aina kappaleen kerrallaan. Eikä se johdu tarinan huonoudesta, jotenkin ei vaan ole ollut kiinnostusta, vaikka sarjan haluankin loppuun.

Kuinka monta kirjaa voi olla aktiivisesti kesken yhtä aikaa?
Voi pojat. Tämä on kompastuskiveni. Parhaimmillaan niitä on ollut kai 7 kpl. Mutta nytkin on 4 kpl. Luen aina fiiliksen mukaan. Eli yöpöydällä on rakkausromaani, dekkari, sähköisessä muodossa yksi englanninkielinen nuortenkirja ja sitten on yksi tietokirja kesken. Ja eilen kävin kirjastossa lainaamassa muutaman kirja, jotka saatan lukaista tähän väliin.

Jatkavatko kirjan hahmot elämäänsä kirjoitetun tarinan päätyttyä?
Eivät oikeastaan. En esim. ikinä lue fanficcejä jne. Ehkä sen takia onkin monesti niin 'tyhjä' olo, kun lopettaa hyvän kirjan ja varsinkin, jos kyseessä on pidempi sarja. Uudelleen lukeminen ei ole kuitenkaan sama juttu. Hahmoista tulee luovuttua siinä kirjan lopussa. 

1 kommentti:

  1. Olipas mukava lukea vastauksiasi pitkän työpäivän jälkeen. Minullakin on vielä Ajan pyörä kesken. Viimeinen kirja ei etene, en saa itseäni jatkamaan siitä mihin jäin jo vuosi sitten. Jonkun pitäisi potkaista minua takapuolelle, sillä ei tässä vaiheessa voi antaa periksi...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...