keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Child, Lee: Tulilanka

Kirjailija: Lee Child
Kääntäjä: Osmo Ryytty
Kustantaja: Karisto
Julkaistu: 2010
Sivumäärä: 464 

Jack Reacher on USA:n armeijan palveluksesta jättäytynyt sotilaspoliisimajuri. Hän ei osaa asettua aloilleen siviilielämässä, vaan viihtyy hanttihommissa Floridassa - kun eräs yksityisetsivä saapuu etsiskelemään häntä.

Reacher ei todellakaan halua tulla löydetyksi. Siksi hän harhauttaa etsivää, mutta kun tämä löytyy myöhemmin julmasti tapettuna, asiat muuttuvat. Kuka on miehen toimeksiantaja, rouva Jacob? Ja kuka on Hook Hobie, sadistinen koronkiskuri ja kiristäjä, joka ei toimi New Yorkin slummikaduilla, vaan suuren rahan piireissä Wall Streetillä? Ja mitä oikein tapahtui lentäjäsankarille, joka katosi kolme vuosikymmentä sitten Vietnamin viidakoissa?


Minä sitten niin tykkään tällaisista vanhan ajan dekkareista. Sankari on kunnon mies, ja pelastaa lapset, naiset ja lemmikkieläimet. Kirja aloittaa pitkän sarjan, vaikka näitä voi lukea itsenäisestikin. Tässä kirjassa tosin hieman häiritsi sadistinen väkivalta, mutta toisaalta tässä sitä ei oltu kuvattu sen tarkemmin. Suurin osa jätetään mielikuvituksen varaan. Mikä kyllä sekin on vähän liikaa näinkin hyvällä mielikuvituksella varustetulle ihmiselle. Reacherin tapa hoitaa ongelmat on aika suoraviivainen. Etsitään pahat pojat ja käsitellään ne. Mutta seuraavat osat luen taatusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...