torstai 7. huhtikuuta 2011

Kirja: John Marsden, The Tomorrow -series

Australialainen nuortenkirjailija John Marsden on kirjoittanut erittäin suositun (australiassa suosittu) The Tomorrow -sarjan. Innostuin sarjasta, kun sen ensimmäisestä osasta tehty leffa tuli teattereihin. Leffa on edelleen näkemättä, mutta kirjat luin aika nopeassa tahdissa läpi. En arvioinut niitä erikseen vaan kaikki kerralla, koska en enää edes muista, että missä kirjassa tapahtui mitäkin.

Sarjan osat ovat:
  1. Tomorrow, When The War Began
  2. The Dead of the Night
  3. The Third Day, the Frost
  4. Darkness Be My Friend
  5. Burning for Revenge
  6. The Night is for Hunting
  7. The Other Side of Dawn
Sarjan perusjuonena on sota. Ryhmä nuoria lähtee viikonlopun viettoon ja sillä aikaa heidän kotikylänsä ja samalla koko Australia vallataan. Missään vaiheessa kirjojen ei aikana ei sanota, että mikä maa hyökkäsi, mutta ei siinä tarvitse olla ruudinkeksijä tajutakseen, mihin suuntaan sormi osoittaa. Ja siitähän homma sitten alkaa edetä. Ensimmäisissä osissa nuoret pistävät kapuloita rattaisiin oikein kunnolla. Jos ei anna sellaisten pikkuseikkojen häiritä, kuten se, että nuoret päihittävät kilokaupalla ammattisotilaita lähinnä pikkunäppäryydellään, niin homma on oikein toimivaa.

Ja kuten kuvaan sopii, niin sekaan mahtuu romansseja, teiniangstia (tätä luojan kiitos aika vähän) ja kuolemaa. Paljon kuolemaa. Moni joukosta putoaa matkan varrella pois. Koska luin kirjat tosiaan aika putkeen, niin jossain vaiheessa alkoi puuduttamaan se, että jatkuvasti tehtiin joku killeri-isku vihollisen asuntoihin / autoihin / laivoihin / lentokoneisiin / jne. ja aina vihulaiset tulivat rytinällä päälle ja aina kuitenkin selvittiin nippanappa.

Kirjat ovat kuitenkin aika raadollisesti kirjoittettu, ja voisin kuvitella, että sota tosiaan voisi ollakin tuollaista. Ei mitään mukavaa. Sarjan loppuosissa tehdään myös sissi-iskuja, mutta mukaan mahtuu paljon muutakin. Suosittelen sarjaa kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...