sunnuntai 10. elokuuta 2014

Caine, Rachel: Feat of Fools

Tämä on vähän omituinen sarja, ei siis mitenkään pahassa mielessä. Clairen vanhemmat haluavat lähettää hänet lähelle opiskelemaan, ja siksi Claire päätyy pieneen Morganvillen kaupunkiin. Itse hän olisi mieluusti lähtenyt isompaan cityyn.

Morganville ei vaan ole mikään tavallinen tuppukylä, vaan vampyyrien hallinnoima kyläyhteisö. Vuosisatoja vanha vampyyrit pitävät kaupunkia rautaisessa otteessaan ja Clairekin tempautuu mukaan touhuun. Tämä kirja on neljäs osa ja sarjaa on tehty kai n. 15 osaa.

Eikä siinä mitään, ihan viihdyttää tarinaahan tämä on, ainut vaan, että ainakin tämä osa ja seuraava, joka on nyt itselläni kesken, ovat yhtä ja samaa tarinaa. Mutta toisaalta, kivempi lukea vähän lyhyemmässä pätkässä. Kirjassa ei ole kuin reilut parisataa sivua, sen lukaisee nopeasti. Näitä ei kaiketi ole ollenkaan suomennettu.

Kirjan alussa saapuu Mr. Bishop, todella vanha vampyyri. Hänen kunniakseen järkätään juhlat, joiden kutsuvieraslista aiheuttaa jo yhden aiheen. Kuka kutsutaan, ja kuka vie kenet. Toisen päälinjan vie Clairen tutkimukset lääkkeen parissa. Vampyyreitä tuhoaa salaperäinen sairaus, johon Claire yrittää kehitellä lääkettä. Tai siis hän avustaa siinä ja testaa lääkettä yhdessä sairastuneen vampyyrin kanssa.

Romanssi Shanen kanssa kukoistaa, vaikka kaupunkiin muuttaneet Clairen vanhemmat vähän aiheesta nikottelevatkin. Mukava kirja, jonka sisällön kyllä unohtaa aika nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...