maanantai 20. toukokuuta 2013

Revis, Beth: Shades of Earth


Huom! Sisältää paljastuksia sarjan ekoista osista, joten lopeta lukeminen tähän, jos et ole vielä niitä lukenut.

En siis todellakaan malttanut odottaa tämän kolmannen osan suomennosta, vaan imaisin Amazonin verkkokaupasta tämän kolmannen osan kindlelleni. Ja myönnettäköön, että oli sen verran jännittävä, että meni ihan yötä myöten lukemiseksi.

Varjelus -alus on vihdoin päässyt perille. Alus on ollut perillä jo pitkään, mutta vaaroista ja varoituksista johtuen se ei ole ikinä laskeutunut. Nyt kuitenkin porukka jakaantuu ja jäädytetyt ja osa muista lähtee Amyn ja Seuraajan johdolla alas.

Siellä vastassa on maan lisäksi muita. Väkeä aletaan tappaa alkumetreillä, eikä vihollinen anna näyttää itseään. Amyn isä ottaa johdon käsiinsä, eivätkä kaikki siitä pidä. Isukki on ehkä hieman, voisin jopa sanoa, rasistinen. Ylimielinen ainakin, rasistinen on ehkä liioittelua.

Kirjassa pitää hyvin otteessaan jo se, että ei tiedä, mikä viidakossa vaanii. Tai kuka. Vasta aika lopussa alkaa selvitä koko kuvion juoni. Mikä on taas aika yllättävä. Ihan loppu oli ehkä aika tekemällä tehty, mutta muuten tämä sarja on ollut yksi parhaista, joita olen vastaavia lukenut.

Ehdottomasti suosittelen. Teiniangstia ja romantiikkaa toki löytyy, mutta se on aika pienessä osassa kuitenkin.

Sarjassa aiemmin ilmestyneet:
Osa 1: Matka alkaa
Osa 2: Miljoona aurinkoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...