sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Evanovich, Janet: Ensin rahat

”On miehiä, jotka ilmaantuvat naisen elämään ja pilaavat sen ikiajoiksi. Joseph Morelli teki niin minulle – ei ikiajoiksi, vaan aina silloin tällöin.”

Työpaikkansa menettänyt Stephanie Plum on pinteessä. Hän tarvitsee rahaa, mutta ajat ovat kovat. Niinpä hänen on pakko pyytää apua sukulaisilta. Hän keplottelee Vinnie-serkkunsa firmasta itselleen työn palkkionmetsästäjänä, pakoilevien takuuvelallisten jahtaajana. Stephaniella ei ole alan kokemusta, mutta vähät siitä. Vähät siitäkin, että ensimmäinen etsittävä on poliisi Joseph Morelli. Siitä lähtien kun seksikäs Morelli vuosia sitten käytti Stephanien sinisilmäisyyttä hyväkseen, Morelli-sana on merkinnyt ongelmia. Nyt miestä syytetään murhasta.

Paha kyllä Stephanie raivostuttaa tutkimuksillaan nyrkkeilijä Beniton ja joutuu hengenvaaraan. Jos hän onnistuu nappaamaan Morellin viikossa, hänen tililleen rapsahtaa kymmenentuhatta dollaria. Hänen on vain opeteltava palkkionmetsästäjän homma yhdessä yössä – ja pysyteltävä hengissä, kunnes löytää Morellin.


Ihana hyvänmielen dekkari. Ei mitään yliluonnollista tällä kertaa, eikä ahdistuneita naispääosan esittäjiä. Tuli kiire lukea tämä, koska olin ostanut elokuvaversion ja halusin kuitenkin ensin lukea kirjan. Onneksi niin, koska leffastahan oli tietenkin jonkun verran jätetty pois.

Stephanie siis metsästää vanhaa tuttavaansa, jonka kanssa hänellä on joskus ollut sekä erimielisyyksiä, että hieman vipinääkin. Ihan alusta asti näyttää sille, että Morrelli ei välttämättä ole koko leikin pahis. Mutta varsinaista lopputulosta ei kuitenkaan kerrota kovin aikaisin. Mutta tässä kirjassa ei kuitenkaan mietitä murhaajaa kovin loppuun asti, vaan konnat ratkeavat hyvissä ajoin.

Stephanien autohuolet ja marsunhoita jaksoivat ihan oikeasti naurattaa muutamaan kertaan kunnolla. Hän on nainen, jolla ei mene sormi suuhun. Jatkan varmasti sarjan lukemista, tosin, hieman arveluttaa, että miten tarina on edennyt osassa 10, joka taitaa olla uusin. Jos samaa jahkataan sinne asti, niin voi puuduttaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...