tiistai 6. joulukuuta 2011

Jordan, Robert: The Eye of the WorldTämän kirjan hankin ensin paperiversiona ja aloitinkin sen lukemisen. Mutta jossain vaiheessa ostin kirjan myös sähköisenä versiona. Luin kirjaa varmaan vuoden. Ihan sen takia, että samalla tuli lukeneeksi kymmeniä muitakin kirjoja. Mm. George Martinin Tulen ja Jään laulun.

Kirja aloittaa Robert Jordanin mammuttifantasia -sarjan, jota sitten riittää. Vaikka kirjailija itse kuoli muutama vuosi sitten, niin sarja on kirjoitettu loppuun. Viimeisen, eli 14 osan on tarkoitus ilmestyä vuoden 2012 aikana ja sen kirjoittaa Brandon Sanderson. Pidän sarjasta, joka on selkeästi fantasiaa, eikä siinä ole sukujen sekoilua niin paljon kuin tulen ja jään laulussa. Raakuutta tässäkin riittää, mutta ei samassa mittakaavassa. Ja toki selkään puukottamista ja salaisuuksia.

Tarina alkaa pienestä kylästä maailman laidalla, joka on elänyt kaikessa rauhassa välittämättä maailman menosta. Tästä kylästä lähtee kuitenkin liikkeelle pakon sanelemana viiden hengen ryhmä, 3 poikaa ja 2 tyttöä. Pojista joku on tuleva uusi Lohikäärme, joka pelastaa maailman ja muillakin tuntuisi olevan jotain suurta edessä.

Tytöt lähtevät Aes Sedain oppiin. Lähtö on käyntännössä pakenemista ja tätä pakotouhua seurataankin melkein koko ensimmäinen kirja. Vasta loppupuolella tuntuu tapahtuvan muutakin kuin säntäilyä edes takaisin. Porukkaan lisätään väkeä ja uusia nimiä esiintyy. Kuuleman mukaan tässäkin sarjassa porukkaa on jossain vaiheessa enemmän kuin lääkäri määrää, ja jonkun sortin henkilöluettelo on varmasti tarpeen...

Mutta tulen taatusti nauttimaan sarjasta, nyt tämä jotenkin iskee paremmin, kuin ensimmäisellä lukukierros yrityksellä muutama vuosi sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...