maanantai 25. heinäkuuta 2011

Martin, George R. R: Lisää miekkoja ja kähmintää kruunun kyljessä

Kahlattuani ensimmäisen osan The Song of Ice and Fire -sarjasta, tartuin aika nopeasti toiseen osaan. ja taas mentiin englanniksi. Nyt kirja oli kokonaan e-kirjana, mutta olin hankkinut kesän kunniaksi myös Kindlen lukulaitteen, joten en ollut enää riippuvainen iPadin heikohkosta akun kestosta. Tämä olikin ensimmäinen kirja, jonka luin kokonaan Kindlellä. Mainio vekotin.

Ja sitten itse kirjasta. Tämä opus kertoi pelkästään siitä, ketkä nyt sitten halusivat kunkuksi kunkun paikalle. Ja tokihan sinne halusivat kaikki kynnelle kykenevät. Joten seurasi lisää juonittelua ja selkään puukotuksia. Ja käsiin puukotuksia, jalkoihin puukotuksia, muutama vatsaankin. Ja päitä taas lähti irti. Eli varsin samanlaista menoa kuin ekassakin osassa. Mutta ensimmäisen osan tapaan koukuttavasti kerrottuna, joka luku eri hahmon näkökulmasta. Joten kahlasin kirjan viikon aikana, vaikka sillä oli paksuutta liki 1000 sivua. Mutta flunssa kaatoi petiin, joten sinne vällyjen väliin sopi myös tämä kirja.

Kirjan henkilömäärä vaan kasvoi kasvamistaan. Mukaan tulivat lapset, puolisot, serkut ja serkun kummin kaimat. Mutta jotenkin, se ei enää niin haitannut. Päähenkilöt olivat kuitenkin tulleet tutuiksi, joten pysyin paremmin kärryillä eri hahmoista. Fantasiaa tässä osassa oli jo ykkösosaa enemmän. Mutta edelleen ollaan kirja tuntui aika realistiselta, aivan kuin olisi lukenut euroopan sodista keskiajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...