keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Uusi lukuilme

Tämä kirjoitus ei nyt liity kirjoihin, mutta lukemiseen kyllä. Rohkaisin viimein mieleni ja kävin laseroimassa silmäni. Miinusta on ollut kuuden huitteissa molemmissa silmissä ja lasit ovat keikkuneet nenällä n. 29 vuotta. Piilareita toki olen käyttänyt, mutta 99 % olen ollut viime vuosina silmälasien käyttäjä.

Leikkaus onnistui hyvin, ja näkökin on jo parin päivän jälkeen hyvä. Jälkitarkistuksen mukaan parempi kuin laseilla konsanaan. Tosin, lasithan ovat vähän eri asia, joten ihan suoraan niitä en ehkä vertaisi. Joka tapauksessa, hyvin näkyy. Leikkaus oli aika uusi SMILE -leikkaus, jossa ei tehdä läppää, vaan laseroidaan ja pienen aukon kautta poistetaan laserin irroittama lentikkeli. Fyysinen toipuminen on nopeaa, mutta näkö on sumuinen jonkun aikaa. Tällä hetkellä on vielä pieni roskantunne toisessa silmässä, mutta toinen silmä ei tiedä leikkauksessa edes olleensa.

Syy, miksi tämä lukemiseen vaikuttaa, on se, että näkö on lähelle vielä tosiaan vähän sumuinen. Joten lukeminenkaan ei vielä oikein houkuta ja silmät väsyvät. Onneksi tämä paranee koko ajan, ja kostutustipat auttavat. Ja äänikirjaa olen nyt parin päivän ajan ahkerasti kuunnellut.

Mutta, todella tyytyväinen olen. Toivottavasti näkö pysyy hyvänä, eikä tule mitään ongelmia. Odotan jo innolla sitäkin hetkeä, kun voin lukea kyljelläni, ilman, että sanka painaa ohimoon :-) Urheillessahan se hyöty ehkä parhaiten tulee esiin. Ei tarvitse koko aikaa nostella valuvia laseja.


1 kommentti:

  1. Pikaista toipumista ja hienoa, että kaikki on sujunut hyvin. Moni lähipiirissäni on päätynyt samaan näönkorjaukseen ja kaikki tuntuvat olevan tyytyväisiä lopputulokseen. Itsekin harkitsin, mutta näössäni tapahtuu edelleen muutoksia ja ns. ikänäön myötä luen nykyisin lähitekstit kokonaan ilman laseja. Tyydyn siis ainakin toistaiseksi olemaan rillipää :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...