tiistai 4. helmikuuta 2014

Haasteita

Haa, olin saanut kaksikin kappaletta haasteita. Näihin vastaaminen onkin hauskaa! Aikaa vaan menee yllättävän paljon, kun vastauksia on kuitenkin pakko vähän miettiä :-)

Tässä ensimmäinen, jonka sain Anulta Jos vaikka lukisi -blogista. Kysymykset vastauksineen:

Mikä kirja palaa mieleesi säännöllisin väliajoin?
Kyllä se varmasti on joko Taru Sormusten herrasta tai ensimmäinen Harry Potter. Molemmat ovat avanneet oven aivan omanlaiseensa maailmaan, johon voi uppoutua tuntikausiksi. Ja näiden kirjojen maailmaan tulee palattua muutenkin usein. Leffojen ja pelien kautta, vaikka itse kirjoja en olekaan montaa kertaa lukenut. Tarkoituksena olisi kyllä lukea molemmat sarjat taas tässä uudelleen. Arvon vaan, että luenko suomeksi vai englanniksi.

Minkä kirjan toivoisit mahdollisimman monen lukevan?
Voisin tietenkin suositella molempia sarjoja yllä, mutta mennään vähän toisenlaisella kirjallisuudella. Eli suosittelen Annukka Salaman Käärmeenlumoojaa. Aivan loistavasti kirjoitettu ja suomalainen. Voisin myös suositella Khaleid Hooseinin Leijapoikaa, mutta se on jo aiheena vakana ja ahdistavakin kuvaus Afganistanin ihmisten arjesta, joten saattaa olla jo liian raskasta.

Kenen kirjahahmon kanssa haluaisit olla parhaita kavereita tai kenen haluaisit olla poikaystäväsi/miehesi?
Harry Potterin väki olisi itselleni ollut kouluaikana ihan bestiksiä :-) Tai siis olisin toivonut sellaisia kavereita. Olin aika yksinäinen varsinkin ala-asteella, joten siksi itseeni uppoaa hyvin sellaiset kirjat, joissa on tiivis kaveriporukka. Ja toki taikuutta pitää olla mukana.

Mieheksi voisin ehkä ottaa Houkutuksen Edwardin, vaikka hänessä on kyllä rasittaviakin piirteitä.

Mikä on vakavin kirja, jonka olet lukenut?
Khaleid Hosseini: Leijapoika ja samalta kirjailijalta Tuhat loistavaa aurinkoa.

Mikä kirja kuvaa sinua parhaiten lukijana?
Hmm, tämäpä on vaikea. Laitetaan nyt vaikka Taru Sormusten herrasta. Perusteluna se, että pidän isoista spektaakkelimaisista tarinoista. Jotka eivät ihan heti lopu.

Mikä on noloin kirja, jonka olet lukenut?
Olisiko se nyt vaikka joku näistä uusista eroottisista kirjoista, joita on tullut viime aikoina paljonkin. Otetaan vaikka Sylvia Day:n Crossfire. Vaikka ei se ole sen pahempi / parempi kuin muutkaan saman genren kirjat.

Oletko lukenut kirjan, jota vanhempasi tai isovanhempasi ovat suositelleet? Minkä ja mitä pidit?
Luen paljonkin samoja kirjoja isäni kanssa. Paljon dekkareita jne. Joten mitään yksittäistä en osaa nostaa esiin.

Ketkä ovat 3 lempikirjailijaasi ja miksi?
Jos valitaan sen mukaan, kenen kirjoja yleensä kirjastosta tai kaupasta etsin ensin, niin siihen ei välttämättä kolme riitä :-D, mutta kirjoitustyylistä pidän seuraavilla:
  • Annukka Salama. Pidän hänen raikkaasta tyylistä kirjoittaa. 
  • Janet Evanovich: hän osaa kierrättää tavallaan samaa tarinaa uudelleen ja uudelleen Stephanie Plum -dekkareissaan ja silti ne jaksavat ihastuttaa kerta toisensa jälkeen. 
  • Agatha Christie. Olen lukenut dekkareiden lisäksi hänen elämänkertaansa ja kirjeistä koottua kirjaa. Aivan loistava kirjoittaja. 
Varhaisin kirjamuistosi?
Opin lukemaan 4 -vuotiaana, joten jo ennen kouluunmenoa luin mm. Viisikkoa jne. Mutta, kirja, joka varmasti ekan kerran kolahti, oli S.E.Hintonin: Olimme kuin Veljet. Luin se joskus teini-iässä ja ekan kerran itkin kirjan lopussa. Silloin tajusin, että myös kirjat voivat herättää niin voimakkaita tunteita. Olen lukija, joka todella uppoutuu kirjaan. Elän ne hetket mukana monta kertaa voimakkaammin kuin televisiosta katsottuna. Vilkas mielikuvitus varmaan ;-)

Minkä kirjan olet aina halunnut lukea, mutta et ole lukenut vielä?
Monta klassikkoa on vielä kaupassa odottamassa, mutta laitetaan vaikka Anna Karenina. Ehkä vielä jonain päivänä...

1 kommentti:

  1. Edwardin minäkin voisin valita ;)

    S.E. Hintonin kirjat on kyllä niin ihanan haikeita. Pitääkin kaivaa näitä hyllynperukoilta luettavaksi.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...