lauantai 22. helmikuuta 2014

Garcia, Kami: Lumoava Pimeys

Jotkin salaisuudet muuttavat elämää – toiset koituvat kuolemaksi.

Eeppisen noitasaagan kakkososa tarjoilee goottihenkistä kauhuromantiikkaa ja syvän Etelän charmia.

Aluksi suru näyttää yhdistävän äitinsä menettäneen Ethanin ja rakkaan enonsa hiljattain haudanneen Lenan muiden pikkumaisuuksia vastaan. Lena, Ethanin unelmien tyttö, alkaa kuitenkin käyttäytyä oudosti ja vetäytyä kaipaavan sylin ulottuvilta. Samaan aikaan omituiset näyt piinaavat Ethania, joka ajautuu yhä syvemmälle Gatlinin pikkukaupungin salaisuuksiin.

Mutta onko tavallisen kuolevaisen ja yliluonnollisuuksiin taipuvan tytön rakkaus sittenkään mahdollinen? Säröä suhteeseen luo salaperäinen John, jonka seuraa Lena ei näytä kohta enää edes haluavan vastustaa.

******************************************************************
Caster Chronicles -sarjan  ensimmäisestä osasta Lumoava Kirous en mitään kirjoittanut ylös. Aikanaan luin sen leffamainoksen innoittamana. Vaikka elokuvaa en olekaan nähnyt. En muista, että kirja nyt olisi ollut mitenkään tajunnan räjäyttävä, mutta kyllähän se luki.

Tämä toinen osa alkaa siitä, kun Lenan eno Macon on kuollut ja Lena ei pääse yli asiasta. Hän erkaantuu Ethanista ja koko kirja oikeastaan kertoo siitä, että Lena tuntuu katoavan omaan maailmaansa ja Ethan yrittää löytää häntä. Lena lähtee prätkäpojan ja ilkeän serkkunsa Ridleyn mukaan. Ethan lähtee perään parhaan ystävänsä Linkin ja uuden kirjastonhoitajan Liv:n kanssa. Kirjassa on kolmiodraaman sijaan jo neliödraamaa. Ethan epäilee, että Lenalla on sutinaa mopopoika Johnin kanssa, josta ei kukaan tiedä, että kuka tai mikä hän on. Ethan taas tuntee pientä vetoa Liviä kohtaan, vaikkei se voita toki tosirakkautta Lenaan.

Kirjassa seikkaillaan maan päällä ja maan alla omassa 'maailmassa', jossa pätevät omat säännöt. Ethanin tiimi saa vahvistuksia yllättävältäkin tahoilta ja mm. Amma, perheen taloudenhoitaja ja oma kotinoita pelastaa päivän jos toisenkin. Ethanin isää, joka on kyllä osittain parantunut ekan osan surustaan, ei juurikaan sotketa tarinaan. 

Kirjan tarina on ihan jännittävä, ja mielellään lukee loppuun, että tietää, mitä kenellekin käy. Kirjan loppu jää toki sellaiseen pisteeseen, että tästä on hyvä jatkaa kolmanteen osaan. Mutta, luulen odottavani suomennosta, niin hinku ei ole jatkoa kuitenkaan lukea.Vaikka ei kirja huono ole. Annoin sille kolme tähteä GoodReadsissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...