torstai 13. helmikuuta 2014

Lauren, Kate: Rapture

Kyseessä on Fallen -sarjan 4. ja viimeinen osa, joten tässä on spoilereita aiemmin osiin. Niistä en ole erikseen mitään kirjoitellut, joten tässä nyt vähän sekaisin kaikista. Sarjaa ei tietääkseni ole suomennettu.

Eka osa oli ensimmäisiä kirjoja, joita Kindlelle aikanaan latasin ja sen lukemisesta on jo aikaa. Kirjan juonena on se, että Luce aloittaa uudessa sisäoppilaitoksessa, johon hänet lähetetään sen jälkeen, kun hän aiheuttaa ongelmia vanhassa koulussa. Luce ei aiheuta niitä tahallaan, mutta hän on aina nähnyt pimeyden varjoja (en keksi tälle nyt parempaa suomennosta). Luce ei tiedä, mitä varjot ovat. Koulussa Luce tutustuu Danieliin ja sarjaan edetessä selviää, että Daniel on enkeli. Taivaasta pudonnut sellainen.

Hänen ja Lucen rakkaustarina on loputon luuppi, johon Luce syntyy aina uudelleen ja Daniel sitten aina etsii hänet käsiinsä. Kolmannessa kirjassa selviää, että tätä on jatkunut tuhansia vuosia ja samassa kirjassa Luce elää edellisiä elämiään (kamala sana kirjoittaa...) läpi yrittäen rikkoa kirouksen.

Neljäs kirja alkaa siitä, että on palattu uudelleen siihen tilanteeseen, jossa joukko enkeleitä lensi alas taivaasta. Porukalla on aikaa 9 päivää yrittää estää tämä. Kirja onkin oikeastaan kilpajuoksu aikaa vastaan, jossa pahiksena on itse Lucifer.

Pidin tästä neljännestä kirjasta ehkä eniten. Tarina on tavallaan kliseinen, mutta ei kuitenkaan. Tässä toki paljon on vastakkainasettelua taivaan ja helvetin välillä. Mutta vähän erilainen näkökulma asiaan.

Pidin jotenkin erityisesti kirjan lopusta. EI nyt mikään tajuntaa räjäyttävä sarja, mutta kyllä tätä voi suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...