sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Riordan, Rick: Punainen pyramidi


Kustantanut Otava. Alkuperäinen nimi "The Red Pyramid".
Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

Taikavoimia, seikkailua ja Egyptin kiehtovaa mytologiaa! Suositun tekijän uudessa sarjassa 2000-luvun nuoret ja muinaiset faraot joutuvat rajulle törmäyskurssille
Äitinsä kuoleman jälkeen Kanen sisarukset Carter, 14, ja Sadie, 12, tapaavat vain harvoin. Sadie jää asumaan Lontooseen, Carter sen sijaan matkustaa egyptologi-isänsä kanssa ympäri maailmaa.
Sisarukset vieraantuvat toisistaan, heillä ei ole enää juuri mitään yhteistä. Ei ennen jouluaattoa, jolloin isä vie heidät British Museumiin, lupaa ”korjata kaiken” – ja aloittaa aiheuttamalla mittavan räjähdyksen. Samalla hän tulee vapauttaneeksi muinaisen Egyptin pahamaineisimman jumalan Sethin.
Isä katoaa, ja Sadien ja Carterin on paettava henkensä edestä. Sisarukset huomaavat, että muutkin muinaisen Egyptin jumalat alkavat heräillä, ja koko maailmaa uhkaa kaaos. Isän kohtalo on ratkaistava, vaikka se veisi vaarallisen lähelle mahtavien faraoiden pimeitä voimia, äidin kuolemaa ja suvun suurta salaisuutta.

Kirja oli enemmän nuorille suunnattu. Hankin tämän ja jatko-osan matkaa varten, koska suomenkielistä e-kirjallisuutta on todella vähän tarjolla. Kyllähän tämä meni lentomatkan ratoksi. Hauska idea oli vaihdella sisaruksia kertojina. Sadien tyyli oli paljon kapinallisempi kuin Carterin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...