sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Douglas, Preston: Ihmeiden kabinetti


ERIKOISAGENTTI PENDERGAST RATKAISEE
Pilvenpiirtäjän rakennustyömaalla Manhattanilla tehdään säpsähdyttävä löytö. Työmaan alla sijaitsevassa kellarissa lepää 36 ihmisen silvotut jäännökset. Pikainen tutkimus paljastaa jokaisen uhrin selkärangassa samanlaiset leikkuujäljet.
Paikallisen poliisin mielestä yli sata vuotta sitten sattuneet surmatyöt kuuluisivat pikemminkin historiantutkijoille kuin lainvalvojille. FBI:n erikoisagentti Pendergast on kuitenkin eri mieltä. Hän rekrytoi puoliväkisin mukaan tutkimuksiinsa New Yorkin luonnontieteellisessä museossa työskentelevän paleontologi Nora Kellyn ja tämän yliuteliaan reportterisulhasen William Smithbackin.
Kun Central Parkissa tapahtuu uusi murha, jonka tekotapa muistuttaa yli sadan vuoden takaisia surmia, agentti Pendergast ei vaikuta lainkaan yllättyneeltä. Mitä Pendergast oikein salaa poliisilta ja kollegoiltaan?
Pyörryttävä sukellus Manhattanin muinaiseen alamaailman johdattaa Pendergastin kumppaneineen Harlemissa sijaitsevaan ränsistyneeseen herraskartanoon, joka on hylätty mutta kaikkea muuta kuin tyhjä. Astuessaan sisään tuttuun taloon agentti Pendergast tietää kohdanneensa pitkän uransa aikaisista vihollisista kauheimman.

Mjaa, mitäs tästä sitten sanoisi. Ainakin kirja tempaisi hyvin mukaansa. Odotin koko ajan jotain yliluonnollista paljastusta, en oikein osaa sanoa, että tuliko sitä lopulta vai ei. Kirjassa mässäiltiin taas ehkä liikaa väkivallalla. Taas jaksan valittaa siitä samasta: Pitääkö jokainen väkivallan teko kuvata niin ykstyiskohtaisesti? Eikö normaali 'Agatha Christiemäinen' murha enää myy?

Sen verran kuitenkin pidin tästä erikoisesta agentista, että ostin pokkarina sarjan seuraavan osan. Tarinassahan on julkaistu aikaisemminkin osia, mutta tämä oli ensimmäinen suomennettu. Pitänee joskus lukaista ne ekatkin osat.

Tarpeelliset tiedot:
Kustantanut Gummerus.
Alkuperäinen nimi "The Cabinet of Curiosities"..
Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Pekka Marjamäki. Sidottu, kansipaperi. 3. nidottu painos 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...