perjantai 10. tammikuuta 2014

McGuire, Jamie: Beautiful Disaster


Tämä kirja oli ykkösenä aika monella Goodreadsin listalla. mm. "Hottest Adult & Young Adult Romance Books " ja "Best Book Boyfriends". Kertonee jotain kirjan kohderyhmästä.

En ole varma, voiko Houkutuksen Edwardia voittaa kukaan parhaassa poikaystävä -kategoriassa, mutta koska hän on oikeastaan kuitenkin satuhahmo, niin annetaan Travisille mahdollisuus.

Kirjan alkuhan on toooodella kliseinen siinä mielessä, että koulussa on paha poika ja kiltti tyttö. Oikesti poika on kuitenkin tosi fksu ja tytössäkin löytyy särmää. Travis harrastaa väkivaltaisia tappeluja, joista saaduilla rahoilla hän rahoittaa vuokranmaksua ja opiskelua. Ja koulussa hän on melkein joka tytön unelma. Tässä kohtaa tökkäsi ekan kerran ihan kunnolla. Omasta kouluajastani on toki kauan, mutta en nyt kyllä muista, että näin avoimesti olisi tyrkytetty itseään teininä kenellekkään ihastukselle. Päinvastoin. Mainehan siinä olisi jo mennyt. Mutta ehkä tuolla rapakon takana nykyteineillä on eri meno? Nyt kuitenkin tyttelit aivan avoimesti yrittävät Travisia iskeä.

Hän kuitenkin ystävystyy sen ainoan tapauksen kanssa, joka ei kuolaa hänen peräänsä. Abbyn. Abbyn bestis on Travisin serkun tyttöystävä. Alku onkin näiden kahden ystävyyden rakentumista. Kirja jatkuu aika perinteisesti, ystävyys syvenee, tunteet heräävät jne. Ja lopulta se väistämätönkin tapahtuu. Tai noh, tässä kyllä sokea Reetakin näki, että Travisin tunteet ovat aika vahvoja alusta asti, mutta Abby ei vaan näe sitä. Tai ainakaan halua nähdä.

Kirjassa on aika paljon väkivaltaa arkisessa tilanteessa. Travis on mustasukkainen, ja hän valitettavasti purkaa sitä käsittelemällä kovakouraisesti ihmisiä, joista hän kuvittelee joko kilpakosijoita tai jotka kohtelevat kaltoin Abbya. Tämä häiritsi, koska tätä pidettiin aika itsestäänselvänä, eikä sitä oikein kritisoitu. Oikeassa elämässä Travis olisi kyllä kieltämättä aika rasittava persoona.

Jos ei nyt oteta huomioon, että tarina oli aika kliseinen. Teiniromantiikkaa, muutamalla vakavalla teemalla höystettynä, niin antaisin jopa 4 tähteä viidestä. Ei tämä Abbyn ja Travisin tarina siltikään voita Edwardin ja Bellan juttua. Mutta, jos olisin 18 v. niin olisin riemusta kiljuen ottanut poikaystävän, joka olisi ollut Travisin kaltainen. Näin keski-iän kynnyksellä en enää. Ja aion lukea kyllä jatko-osan, joka on sama tarina Travisin silmin nähtynä.

1 kommentti:

  1. Oi, Edward. Olen myös aivan Twilight-hullu ja ehkäpä korvaan nyt tällä paniikinomaisella saman genren lukemisella kaipuutani Edwardin pariin. Yritän hillitä Twilightin lukemista jälleen uudelleen.

    Mutta tosissaan tämä oli oikein hyvä kirja ja Travis on aika ihana :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...