lauantai 20. heinäkuuta 2013

Jordan, Robert: Hämärän tienhaara & Vainajien kaupunki


Vanhan ennustuksen mukaan Mat Cauthon on saava puolisokseen Tuonin, Seanchanin keisarikunnan Yhdeksän kuun tyttären. Mat kaappaa hänet mukaansa Ebou Darista ja lähtee sitten pakomatkalle Randin luo. Matin on tehtävä vaikea päätös heidän matkareittinsä suhteen: lähteäkö vaeltamaan pohjoiseen kohti suurta mullistusta vai suunnatako kiertotielle itään.

Myös kaksosia odottava Andorin perijätär Elayne Trakand aistii mullistuksen. Hän tuntee lastensa isän olevan vaarassa ja pohtii, pitäisikö hänen matkata Mahdin avulla miehen avuksi. Toisaalta Elayne tietää, että pysymällä vastustajien joukkojen saartamassa Caemlynissä hän varmistaa oman asemansa ja lastensa tulevaisuuden.Rand al´Thor, Uudestisyntynyt Lohikäärme, on vihdoin puhdistanut saidinin Pimeän valtiaan kosketuksesta. Kun saidin nyt on tahraton, Lohikäärme seuraajineen voi käyttää Ainoaa Mahtia ilman hulluuden tai kuoleman uhkaa. Ainoan Mahdin turvin Rand uskoo voivansa koota vapaat kansat yhdeksi rintamaksi vastustamaan Varjon hyökkäystä.

Perrin pohtii kuumeisesti miten saisi pelastettua vaimonsa tämän kaappaajilta. Liittoutuminen vihollisen kanssa olisi yksi mahdollisuus, mutta silloin hän joutuisi pahaan ristiriitaan Randin kanssa. Perrinin on ratkaistava, mikä hänelle on tärkeintä.
Tästä ja seuraavasta osasta teen nyt vaan yhden postauksen, koska kyseessä on kuitenkin alkukielellä vain yksi kirja: Crossroads of Twilight. Näissä kahdessa osassa ei juurikaan tapahtunut mitään. Tai siis tapahtui, mutta oikeastaan vaan pedattiin tulevaa. 

Faile siis on kidanapattu ja Perry kokee suurta tuskaa tästä. Ei sillä, että Failella nyt mitään hätää varsinaisesti olisi. Hyvin tuo tuntuu asian kuitenkin hoitavan, vaikka onkin rankka paikka. Randilla on kolme daamia siinä käden ulottuvilla, ja Mat:lla on tekemistä yhdessäkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...