lauantai 7. heinäkuuta 2012

Matka: Risteily, Visby - Kööpenhamina - Norjan rannikko

28.6 Torstai
Lähtö Helsingistä, ei tuulista. Onneksi. Laivalla löydetiin heti tuttuja naamoja ja Lysykin oli töissä. Jää kuulemma vuoden päästä eläkkeelle. Tulee kyllä ikävä, jos ei osuta enää samaan aikaan reissuun :-(

29.6 Perjantai - Visby
Täällä oli kuulemma satanut edellisinä päivinä ja ollut kylmä. Nyt aurinko paistoi täysin pilvettömältä taivaalta ja oli helle. Ei edes tuullut. Aamupäivällä käveltiin ensin pieni kierros kaupungilla, mutta mikään paikka ei ollut vielä auki. Kumma, koska oli kuitenkin normaali perjantai. Mutta vasta kymmeneltä avasivat joka puolella.

Käytiin laivalla juomassa kahvit ja suunnistettiin takaisin. Nyt olivat jo kaupatkin auki ja ihmisiä paljon enemmän. Tuuli alkoi hieman nousta, mikä aiheutti pientä päänvaivaa sen suhteen, että laitanko matkapahoinvointilaastarin vai en. Laitoin sen lopulta, mieluummin se hieman uivelo olo siitä, kun oikeasti huono olo. Se oli kuitenkin ihan turhaa, koska ei se mitään keinunut.

Illalla

30.6 Lauantai - Kööpenhamina
Täällä myös upea ilma, ihan shortsikeli. Aamulla lähdetiin kiertoajelulle ja oppaaksi sattui suomalainen nainen, joka oli tosin asunut Tanskassa pitkään. Nähtiin pieni merenneito, joka siis oli todella nimensä veroinen. Pieni. Sen jälkeen pyörittiin keskustassa tärkeimmät nähtävyydet. Ihan kivan oloinen kaupunki.

Miehelle iski perinteinen vatsatauti, joten laivalle palaamisen jälkeen sain pyöriä loppuillan yksin laivalla ja kaupungilla. Mutta onneksi tauti talttui seuraavaan aamun mennessä.

Aamulla olin odottanut kovasti Juutinrauman sillan näkemistä. Kuvittelin sen jotenkin massiiviseksi kolossiksi keskellä merta. Nojoo, ei se sitten niin iso ollutkaan. En edes tajunnut sillan olevan SE silta, ennenkuin kapteeni niin kuulutti.

1.7 Sunnuntai - Merellä
Tämä päivä vietettiin merellä. Ei ei tapahtunut muuta kuin armotonta kirjojen lukua ja syömistä. Ei keinuntaa tms. ikävää. Mutta ei mitään raportoitavaakaan.

2.7 Maanantai - Bergen
Tällä kertaa otettiin laivan oma retki, jolla pääsi näköalapaikalle ylös pilvien luokse. Onneksi otettiin, koska omitoimimatkailijana olisimme joutuneet jonottamaan aika kauan. Matka ylös tehtiin pikkujunalla, tai vaunuhan se oli. Siinä kohtaa hieman pelotti. Mutta kannatti mennä. Vaikka ilma oli ehkä hieman viileämpi, näköalat olivat huikeat yli Bergenin.

Tämän jälkeen käytiin Norjan oman säveltäjän Griegin kotipaikassa. Se nyt oli ihan ok, vaikka kyseisen herran sävellyksistä en montaa tunne.

3.7 Tiistai - Geyranger
Tämä paikka on yksi kauneimmista vuonoista, sen perällä on pikkuinen kylä, jossa saa kyllä puolikkaan päivän kulumaan kivasti. Kuljetus laivalta tapahtui pienemmillä veneillä, koska satamaan tuolla ei ole mitään asiaa isolla laivalla.

4.7 Keskiviikko - Molde

5.7 Torstai -Brönnesund

6.7 Perjantai - Lofootit

7.7 Lauantai - Tromssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...