maanantai 30. heinäkuuta 2012

Jacobs, Kate: Lankakaupan talvi

Ystävyyden lämpöä paukkupakkasten keskelle

Vuoden lähestyessä loppuaan Dakota Walkerin elämässä riittää hyörinää. Jouluvalmistelujen lisäksi lankakaupan ystävykset kokoontuvat suunnittelemaan Anita Lowensteinin ja Martyn odotettuja häitä. Samalla Dakotan ajatukset kulkeutuvat kaikkein tärkeimpään, Georgia-äidin muistoon.

Dakotalle tarjoutuu mahdollisuus matkustaa joulunviettoon Skotlantiin isoäitinsä luo. Kun jouluruoat on syöty ja lahjat avattu, on aika kääriytyä täkkiin ja muistella yhdessä Georgian elämää – lapsuudesta ensi askeliin Dakotan äitinä. Muistoja rikkaampana Dakotan on aika jatkaa omaa tarinaansa.

Lankakaupan talvi on Kate Jacobsin kolmas neulontaromaani, jonka lämmön ja naurun täyteinen tarina ylistää perhesiteitä ja ystävyyttä. Mukana on Jacobsin aiempien kirjojen tapaan neulontaohjeita ja reseptejä.


Luin ihan putkeen kaikki nämä kolme kirjaa: Vaikka kaksi viimeistä ei enää yltäneetkään mielestäni ensimmäisen tasolle, olivat nämä kuitenkin mukavaa luettavaa kesän lopulle. Tässä viimeisessä osassa asiat saavat ehkä vielä enemmän siirappia ylleen kuin aiemmissa. Ja ihan hyvä niin. Luen samaan aikaan toista sarjaa, jossa veri ja päät lentelevät. Tämä oli oikein mukavaa sadunomaista hömppää siihen rinnalle.

Dakotan ajatukset tuntuvat välillä ehkä liiankin pikkuvanhoille, onhan hän kuitenkin vasta kaksikymmentä. Mutta toisaalta, jos on kasvanut koko ikänsä vanhempien ihmisten ympäröimänäm, annettakoon se anteeksi.

Sarjassa julkaistu:
1. Pieni lankakauppa
2. Lankakaupan tyttö
3. Talvi lankakaupassa

1 kommentti:

  1. Luin tämän talven keskellä ja ihan sopivaa luettavaa tähän aikaan :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...