maanantai 11. marraskuuta 2013

Pratchett, Terry: Velhous verissä

Olipa kerran mies, jonka kahdeksannen pojan kahdeksannesta pojasta piti tuleman kirkasotsainen kelpo velho. Jotakin kuitenkin meni pieleen ja kymmenvuotiaana poika päättää kaapata Kiekkomaailman valtaansa – isän hengen ohjaillessa häntä velhosauvan välityksellä. Pojan puuhia vastustaa ennen muuta Rincewind kipittävine Matkalaukkuineen sekä Cohen Barbaarin tytär, hyvinkin isänsä veroinen neitokainen...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  

Nyt on ollut jonkinlainen lukujumi, ei millään meinannut saada tätä kirjaa loppuun. Huomaan myös, että alkaa pikkuhiljaa ehkä vähän kyllästyttämään tämä aivan päätön meno. Tässä oli kyllä taas mahtavaa sanailua, ja täytyy myöntää, että loppupuolella, missä Kuolema, Rutto, Nälänhätä ja... nyt unohtui, mikä se neljäs oli, pelasivat korttia ja tyhjensivät baarin viinavarastoa, aiheutti ääneen naurua. 

Tarinassa siis pieni pojankoltiainen aiheuttaa velhosauvansa kanssa kaaoksen. Hän yrittää saada velhot valtaan ja siinä onnistuukin. Mutta, Rincewind tulee ja pelastaa päivän. Ja ehkä vuodenkin. Olen kyllä alkanut pitää epäonnen velhosta. 

Mutta, ehkä pidän kuitenkin taukoa ja lukaisen muutaman Stephanie Plumin vaikka väliin. Muutenkin lukemattomien kirjojen pino vain kasvaa. Kiekkomaailma -sarjaa on kuitenkin vielä varmaan 20 kirjaa tai jotain. Joten eiköhän tähänkin tule palattua taas jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...