lauantai 18. toukokuuta 2013

Condie, Ally: Reached - PerilläOnnistuuko kansannousu murtamaan Yhteiskunnan vallan?

Jätettyään Yhteiskunnan ja etsittyään epätoivoisesti niin kapinallisia kuin toisiaankin Cassia ja Ky ovat vihdoin löytäneet hakemansa. Hintana on kuitenkin jälleen menetys. Ky jää kansannousun piiriin, mutta Cassia määrätään palaamaan Yhteiskuntaan ja työskentelemään sieltä käsin vastarinnan puolesta. Mikään ei kuitenkaan ole ennustettavissa. Pian kansannousu virallisesti alkaa ja muuttaa kaiken. Löytävätkö Cassia ja Ky toisensa uudelleen, vai onko Cassian kohtalona kaiken jälkeen sittenkin Xander?

Ally Condie on kirjoittanut vangitsevan tarinan tulevaisuuden yhteiskunnasta, vapaudenkaipuusta ja kielletystä rakkaudesta. Trilogiassa on samastuttavat, koskettavat päähenkilöt sekä kaunis sanoihin ja kirjoittamiseen liittyvä ulottuvuus.


Tiedä sitten, onko vika siinä, että näitä vastaavia on nyt tullut luettua useita, vai kielessäkö se mätti vai missä. Luin siis tämän englanniksi. Mutta tämä ei vaan jotenkin oikein iskenyt. Laimeaa sanoisin. Eka osa oli hyvä, mutta tässä oli kyllä liikaa jotenkin sellaista ajatusten pyöritystä jne. Ehkä se on tuo takakannessa kerrotu ulottuvuus. En päässyt sinne samaan ulottuvuuteen.

Mutta, trilogia sai päätöksensä ja hyvä niin. Tarina sulkeutui kuitenkin, ja ihan tyydyttävästi omaan makuuni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...