sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Brown, Dan: InfernoUskonnollisia symboleja tutkiva professori matkustaa Italiaan kirjallisuushistorian kenties salaperäisimmän mestariteoksen, Danten Jumalaisen näytelmän maailmaan."Vaikka jo opiskeluaikoinani tutkin Danten runoelmaa, vasta tehdessäni hiljattain tutkimustyötä Firenzessä oivalsin sen nykyaikaan heijastuvan, ajan hammasta uhmaavan vaikutuksen. Minulla on ilo ja kunnia johdattaa uuden romaanini lukijat mystisiin syövereihin... koodien, symbolien ja lukemattomien salaisten kulkuväylien maisemiin", Dan Brown suostuu paljastamaan uutuusteoksestaan nettisivuillaan.

Tein kirjasta varauksen kirjastoon heti kun kuulin sen ilmestymisestä. Periaatteessa tämä olisi kyllä pitänyt ostaa, koska edellisetkin osat löytyvät hyllystä. Mutta, olen taas löytänyt uudelleen kirjaston varauspalvelun, joten ajattelin kuitenkin odottaa hetken. Josko saisin kirjan nopeasti. Ja sainhan minä, olin kirjan ensimmäinen lainaaja.

Kirja itsessään ei ollut niin pitkä kuin edelliset. Mikä oli ihan hyvä asia, koska edellisissä osissa oli vähän liikaa toistoa välillä. Kirjan alku oli ehkä hieman tahmea, vaikka asetelma olikin kutkuttava. Professori Robert Langdon herää Firenzeläisestä sairaalasta muistinsa menettäneenä ja alkaa selvittää tapahtuman taustoja yhdessä viehättävän naislääkärin kanssa. Tämän jälkeen homma etenee tuttuja latuja, selvitellään johtolankoja erilaisia historiallisia vihjeitä tutkimalla. Pääosassa on Danten kuvaus helvetistä. 

Kirja on normaalia koukuttavaa dekkaritarinaa höystettynä historiallisilla faktoilla. Brown on ainakin siltä osin läksynsä lukenut. Hieman taas häiritsi se, että olisi pitänyt olla paremmin hallussa sekä taiteen historia, että maantiede. Jos olisin joskus käynyt Firenzessä, niin ehkä moni asia olisi tuntunut tutummalle. Pitäisi varmaan lukea tällaisista kirjoista ne kuvitetut versiot.

Kirja ei tosiaan ole mikään älyttömän pitkä (vajaa 500 sivua), ja itsekin lukaisin sen muutamassa päivässä. Luvut ovat paikoin todella lyhyitä ja tarinaa kerrotaan monen ihmisen näkökulmasta. Loppua kohden vauhti kiihtyy, enkä itsekään malttanut laskea kirjaa kädestäni viimeisten sadan sivun aikana. Ja se on kuitenkin aina hyvän kirjan merkki, vaikka täytyy sanoa, että tämä juttu on kyllä osittain jo nähty aikaisemmmin. Mutta, toisaalta. Miksi mennä vaihtamaan hyväksi havaittua reseptiä?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kustantaja: WSOY
Kirjoittaja: Don Brown
Kääntäjä: Jorma-Veikko Sappinen
Kansityyppi: Sidottu
Painettu: 2013
Sivumäärä: 467

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...