keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Robert, Jordan: Sydäntalvi
Perrin Aybara on ollut suorittamassa Randilta saamaansa tehtävää, kun hän leiriin palattuaan kuulee, että hänen Faile-vaimonsa on kaapattu. Perrin joutuu nyt ratkaisemaan, mikä on sillä hetkellä tärkeintä: Randilta saadun tehtävän hoitaminen vaiko vaimon pelastaminen. Ratkaisu on lopulta helppo…

Caemlyniin, Andorin pääkaupunkiin saapunut Elayne on kuningattaren palatsissa, jossa hänen äitinsä aikoinaan hallitsi. Elayne vaatii valtaistuinta itselleen, mikä ei ole kaikkien mieleen, ja Elaynen on selvittävä lukuisista esteistä, jopa murhayrityksestä. Toteutuuko edes kaivattu ensisisaruus Aviendhan kanssa?


Nämä suomennetut Ajan Pyörä -kirjat alkavat pikkuhiljaa loppua. Nro 25 taitaa olla viimeinen, ja tämä oli jo numero 20. Lomalla voisi lukaista ne nyt loppuun ja sitten jatkaa englanninkielisten pariin. Alkupäässä ensin Perrin huomaa vaimonsa kadonneen, hän on joutunut vihamielisten aieleiden haltuun. Failella ei olosuhteista huolimatta tunnu olevan kovinkaan paljon ongelmaa, hän alkaa heti juonia vapautuakseen. En oikein pitänyt näistä luvuista, en jaksaisi lukea sivutolkulla pienestä kolmiodraamasta, jota tuohon yritetään nyt kehittää. Ja anteeksi vaan, mutta nyt alkaa näyttää sille, että Jordan tekee kaikista miehistä aivan aivottomia villa-aivoja. Paitsi Lanista. Hän on Mies, isolla kirjaimella. Ja päätynyt naimisiin Nyaven kanssa.

Tämä oli taas ensimmäinen osa alkuperäisestä kirjasta, joten kovin paljoa tässä ei tapahtunut Failen sieppauksen lisäksi. Rand poukkoili ympäriinsä ja päätyi kaikkien rakkauksiensa luokse kirjan lopussa. Mutta tästä ei kehitelty mitään draamaa vaan Elayne, Min ja Aviendha jakoivat miehen sopuisasti. Voisi jo käydä hieman sääliksi Randia, kun tietää, että tässä sarjassa yhdessäkin naisessa on jo tekemistä.

Henkilöitä vilisti taas niin runsaasti, että vieressä piti olla auki välillä nettisivut, joista pystyi tarkistamaan, että kuka nyt oli Hyljätty, kuka Aes Sedai, kuka taas valkoviitta jne. En käsitä, millä kirjailijat pysyvät kärryillä kaikista käänteistä.

*********************************************
Kustantaja: Karisto Oy
Kirjoittaja: Robert Jordan
Alkuperäinen nimi: Winter's Heart
Kääntäjä: Susanna Paarma
Painettu: 2000Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...