maanantai 17. kesäkuuta 2013

Jordan, Robert: Yhdeksän kuun tytär


Pikku hiljaa Mat alkaa saada tarpeekseen siitä, että kokee olevansa vain jonkinlainen Ebou Darin kuningattaren leikkikalu. Mat aikookin lähteä kaupungista ja hakea taas käsiinsä Rand al'Thorin.

Asiat kuitenkin mutkistuvat, kun merentakaiset seanchanit, Artur Haukansiiven sotajoukkojen jälkeläiset, tulevat kaupunkiin. Heidän joukossaan on myös Yhdeksän kuun tytär. Hän on nainen, jota Mat on niin pitkään etsinyt. Mat vaistoaa oitis, että jotakin mullistavaa on tekeillä. Mitä, sitä hän ei pysty vielä aavistamaan...


Tästä kirjasta pidin enemmän kuin edellisestä. Alkuluvut kertoivat Matista ja Tuonista. Mat tuntuu jotenkin taas virkistävältä Randin Perrinin jälkeen. Mat saa tahtomattaan tehtäväksi saattaa Ebou Darista pois kolmekin eri naista, joiden henki on vaarassa. Eihän Mat tästä pidä, mutta ei voi myöskään kieltäytyä. Samaan aikaa hallitsijatar pitää poikaa tiukasti otteessaan, tai siis sängyssään.

Tässä sarjassa ei muuten seksillä tai ylipäätään millään tuollaisella juuri mässäillä. Juu, ymmärrän, nuortenkirjahan tämä on. Mutta silti kaikki on jotenkin niin viatonta.

Tämän kirjan luin muutamassa päivässä, loppua kohden meni todella jännäksi. Lopussa Matilla ja Randille tapahtuu paljon, ja sen verran taas jätetään lankanpäitä roikkumaan, että taidanpa mennä hakemaan kirjastosta seuraavat osat vaikka juhannuslukemiseksi. 

*********************************************
Kustantaja: Karisto Oy
Kirjoittaja: Robert Jordan
Alkuperäinen nimi: Winter's Heart
Kääntäjä: Susanna Paarma
Painettu: 2000


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...