sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Ahern, Cecilia: Tapaaminen elämän kanssa


Lucy Silchesterillä ei mene hyvin. Hänen elämänsä rakkaus jätti hänet, ja hän sai potkut unelmatyöstään. Lucy välttelee ystäviään, vihaa uutta työtänsä ja asuu pienessä vuokrakämpässä vain kissa seuranaan. Hänen elämänsä perustuu valheisiin: hän valehtelee työstään ja työssään, ystävilleen, vanhemmilleen, kaikille - eikä halua kenenkään näkevän, kuinka onneton hän oikeasti on.

Kaikki muuttuu, kun Lucy saa kutsun tapaamiseen oman Elämänsä kanssa. Yllätys on suuri, kun Lucysta kaiken tietävä Elämä osoittautuu nuoreksi mieheksi, jolla ei myöskään mene kovin hyvin. Lucyn ja Elämän yhteinen taival ei ala lupaavasti: jokaisesta valheesta, jonka Lucy elämästään kertoo, hänen Elämänsä kertoo muille jonkin totuuden. Lucy ei voi enää vältellä omaa elämäänsä ja kipeidenkään totuuksien kohtaamista.

Koskettava, hauska ja osuva Tapaaminen Elämän kanssa kertoo mitä tapahtuu, jos jättää elämänsä huomiotta ja antaa periksi. Ahernin ainutlaatuinen taito yhdistää arkinen ja taianomainen ihastuttaa joka kerta


Tämä oli hauska kirja. Kirja on kaikesta huolimatta aika realistinen, vaikka siinä pieni yliluonnollisuus onkin mukana. Mutta, näin kun itsellänikin alkaa seuraava vuosikymmen häämöttämään kiikarissa, alkaa ehkä enemmänkin miettimään, että mitä sitä saikaan aikaiseksi. En ehkä ihan samanlaista herätystä haluaisi, kuin Lucy saa, mutta joku pieni yhteenveto kuitenkin olisi ehkä paikallaan.

Tarinassa ei sinällään ole mitään uutta. Tyttö haikailee miehen perään. Miehen, jonka jokainen sokeakin näkee hänelle vääräksi. Paitsi tietenkin tyttö itse. Suosittelen kuitenkin lukemaan, jos tämän genren kirjat kiinnostavat. Jää näistä ainakin hyvä mieli. Tässä kirjassa ei myöskään ollut niin pahasti myötähäpeä koko ajan pinnassa. Kuten taas esim. himoshoppaajan tapauksessa on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...