sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Christer, Sam: Stonehengen perintö

Kahdeksan päivää ennen keskipäiväntasausta mies uhrataan raa'asti Stonehengessä salaisen kultin, Vanhan Taidon kehittäjien uhrijuhlassa. Muutaman tunnin kuluttua yksi maailman tunnetuimmista aarteenetsijöistä, rikas ja vaikutusvaltainen Nathaniel Chase ampuu itsensä kartanossaan. 

Hän jättää kryptisen viestin pojalleen arkeologi Gideon Chaselle, jota ei ole tavannut vuosikausiin.Gideon alkaa tutkia isänsä menneisyyttä ja törmää salaiseen kulttiin, jonka jäsenet ovat Stonehengen rakentajien jälkeläisiä ja jotka uhraavat edelleen viattomia ihmisiä jumalilleen uusi ja karismaattinen johtaja keulakuvanaan. Gideon tempautuu mukaan maailmaan, jonka olemassaolosta hänellä ei ollut aavistustakaan.Tähän mennessä lukijat ovat päässeet nauttimaan Da Vincistä, Atlantiksesta, mayoista ja pyramideista - ja nyt vihdoin Stonehengestä. 36 maahan myyty Sam Christerin esikoisteos on todella koukuttava tarina täynnä koodeja, symboliikkaa, piinaavaa jännitystä ja kiehtovia yksityiskohtia yhdestä maailmanhistorian salaperäisimmistä paikoista.

Nappasin kirjan kirjastosta ihan nimen perusteella. Englanti, Stonehenge ja dekkari. Muuta ei tarvita mielenkiintoni herättämiseen. Kirja on mukaansatempaava, ja ihan perinteinen dekkari, jossa muutama päästään hieman sekaisin oleva ihminen kuvittelee saavansa koko maailman haltuunsa.

Toki, tässäkin oli ripaus yliluonnollisuutta saatu mukaan, mikä ehkä hieman häiritsi. Vaikka mystisten asioiden kanssa ollaankin tekemisissä, olisi sen osuuden voinut ehkä jättää poiskin. Tässä kohtaa joku takavasemmalla saattaa älähtää, että eihän tässä mitään yliluonnollista ollut. Mutta, itse pidän luonnottomana sitä, että kun lapsena uitetaan tietyssä kylpyvedessä, niin pysyy terveenä ja elää helkutin pitkään jne. Mutta toki, saattaahan se vaan olla ne oikeat vitamiinit jne. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...