lauantai 23. maaliskuuta 2013

Revis, Beth: Matka alkaa

Amy on jättänyt rakastamansa elämän tulevaisuuden tähden, ja edessä on hyinen matka kohti tuntematonta. 
Avaruusalus Godspeed lähtee viemään tiedemiehistä ja asiantuntijoista koostuvaa retkikuntaa kohti tuntematonta. Tarkoituksena on asuttaa uusi planeetta kaukana galaksin toisella laidalla. Mukana ovat myös 350 vuodeksi syväjäädytetyt 17-vuotias Amy ja hänen vanhempansa.
16-vuotias Elder-poika on asunut aluksella koko ikänsä eikä tunne ulkopuolista maailmaa lainkaan. Kun Elder sattumalta löytää alukseen kätketyt ihmiset, hän ihastuu Amyyn ja alkaa kuvitella, millaista olisi puhua Amyn kanssa ja tuntea hänet.
Amy herätetään vahingossa 50 vuotta liian aikaisin ja tyttö joutuu murhayrityksen kohteeksi. Myös muiden syväjäädytettyjen henki on vaarassa. Kuka on vastuussa näistä kuolemista?
Amy ei ole koskaan tuntenut olevansa näin yksin, eikä hän voi piiloutua minnekään.
Otin tämän kirjastosta vähän hetken mielijohteesta, kun näin toisen osan mainoksen. Ja täytyy sanoa, että en katunut. Näitä maailmanlopun tarinoita on tullut luettua nyt useita, mutta tämä oli taas hieman erilainen. Kirjassa oli todella nopeasti etenevä juoni, eikä kaikkia käänteitä pystynyt ennustamaan mitenkään. 
Kirjassa hyvin kuvataan mielestäni se, että mitä voisikaan tapahtua, kun ihmiset suljetaan samaan tilaan koko elämäkseen. Enkä puhu nyt mistään Big Brother -tyylisestä touhusta. Haalin samantien kakkososankin kätösiini.

Sarjan muut osat:
Osa 2: Miljoona aurinkoa
Osa 3: Shades of Earth

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kustantaja: Otava
Kirjoittaja: Beth Revis
Kääntäjä: Outi Järvinen
Painettu: 2012
Sivumäärä: 399

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...