lauantai 9. maaliskuuta 2013

King, Stephen: 22.11.63


Englanninopettaja Jake Epping saa sattumalta tietää, että läheisestä purilaispaikasta pääsee siirtymään vuoteen 1958. Hänellä olisi tilaisuus estää Kennedyn murha ja muuttaa historian kulkua, eikä hän voi kieltäytyä tehtävästä. Jaken ei auta muu kuin raottaa kylmiön ovea ja aloittaa matka, joka on vievä hänet täysin toisenlaiseen maailmaan - ja elämänsä rakkauteen. Mutta viiden vuoden päässä odottaa Lee Harvey Oswald, eikä ajassa matkustaminen ole vaaratonta.Millaiseksi muodostuu maailma, kun 22.11.63 merkitään muistiin päivänä, jolloin John F. Kennedyn murhayritys epäonnistui? Kauhun kuningas tarjoilee vaihteeksi nostalgiaa, rakkautta, salaliittoteorioita ja jännitystä!

Stephen Kingiin itselläni on aina ollut ristiriitainen suhtautuminen. Olen lukenut varmaan kaikki hänen suomennetut kirjansa, muutamaa novellikokoelmaa lukuunottamatta. Luin osan aika nuorena, ja muutamaa pidin silloin jo aika ahdistavana. Mutta silti ehdottoman hyvinä, jopa niin hyvinä, että yöunten kustannuksella niitä luettiin.

Tässä kirjassa kiehtoi ajatus historiaan palaamisesta. Koko kuvio tuntui aika villiltä ajatusleikiltä. Ja sellainenhan siitä lopulta tuli. Maailma on täynnä jossittelua. Mutta, ei sen pahan vaihtoehdon välttäminen aina ole tie onneen. Joskus koko kuvio voi kääntyä aivan nurinniskoin. 

Kirjassa on hyvin vähän Kingin kirjoissa yleensä olevaa raadollista väkivaltaa, joten pisteet siitä. Jotain toki, mutta pystyin lukemaan ilman ongelmia, vaikka ehkä koko ajan odotin jotain mörköä nurkan takaa. 

Kirjassa oli liki 900 sivua, mutta ei tähänkään taas montaa iltaa mennyt, kun se oli luettu. Oli vaan pakko taas saada homma pakettiin, ja sehän on tunnetusti hyvän kirjan merkki!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Kustantaja: Tammi
Kirjailija: Stephen King
Kääntäjä: Ilkka Rekiaro
Sidosasu: Sidottu
Julkaistu: 2013
Sivumäärä: 869

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...