keskiviikko 3. elokuuta 2011

Mario Reading: Nostradamuksen aikakirjat

Tätä kehuttiin Da Vinci -koodin arvoiseksi, mutta siinä mielessä oli kyllä ainakin eka osa pettymys. Kirjan alussa mustalaismies yrittää myydä Nostradamuksen kadoksissa olleet tekstit sekä kirjan pahikselle, että kirjan päähenkilölle, kirjailijamiehelle. Pahis kuitenkin tappaa mustalaismiehen, mutta kirjailijamies päätyy metsästämään mustalaisten kanssa tekstejä. Niitä sitten haetaan ympäri Ranskaa ja Espanjaa.

Yli puolet kirjasta oli pakoretkeä, eikä varsinaisesti otettu kantaa teksteihin tai niiden ennustuksiin. Vasta aivan lopussa päästiin itse asiaan, joten toivonkin, että toisessa osassa keskityttäisiin enemmän ennustuksiin. Kirjailijalla on kuitenkin vankka tausta Nostradamuksen tutkimisesta, joten luulisi, että materiaalia löytyisi.

Toinen asia, mikä vähän laski lukufiilistä, oli välillä aivan järjettömäksi menevä väkivalta. Ei kaikkia varmasti tämä haittaa, mutta oma kuvotusmittarini täyttyi useammin kuin kerran. Tosin, voin pahoin jo iltauutisia katsoessa, joten en ehkä myöskään ole paras arvioimaan tätä. Oli kuitenkin hauska lueskella mustalaiskulttuurin perinteistä (joiden kuvittelen olevan aitoja, ainakin osittain), ja päähenkilötkin tuntuivat aika järkeviltä. Olihan siellä toki jotain lapsuksiakin, kuten se, että mennään keskelle metsää piilopirttiin yksin, kun tappaja riehuu vapaana jne.

1. Nostradamuksen aikakirjat
2. Maya-ennustus
3. Kolmas antikristus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...