maanantai 15. elokuuta 2011

Mario Reading: Maya-Ennustus

Adam Sabirin matka Nostradamuksen ennustusten jäljillä jatkuu mayojen asuinsijoille Meksikoon. Maailmaa odottaa vuoden 2012 lopulla suuri käännekohta, johon valmistautumisessa merkittävä osuus on mayojen kadonneella käsikirjoituksella ja kristallikallolla. Apunaan Sabirilla on komisario Calque sekä salaseura Corpus Maleficuksesta karannut nuori nainen, Lamia – ja kintereillään loput raivoisat salaseuran jäsenet. Mutta kuka lopulta on kenenkin puolella? Aika kuluu ja ennustusten toteutuminen alkaa olla pelottavan lähellä.

Trilogian toinen osa täyttää onnistuneesti huippusuositun Nostradamuksen aikakirjojen jättämät odotukset. Kiivas kilpajuoksu akselilla Yhdysvallat-Meksiko-Ranska tarjoaa sivu sivulta tihenevää jännitystä,ja salaseuran jäsenten – merkillisten ihmiskummajaisten – kolkko määrätietoisuus saa kylmänväreet kulkemaan lukijan selkäpiissä.

Keneen voi luottaa? Joutuuko salaisuus vääriin käsiin?

Tämä oli valitettavasti mielestäni samanlainen pettymys kuin ensimmäinenkin osa. Eli ihan luettavaa, mutta ei oikein sitä arvoitusten jahtaamista, mitä olisin kaivannut. Tässä taas kohkattiin ympäriinä autolla ja lähinnä mietittiin, että kuka ehtii ensimmäisenä perille. Ja olihan kirjassa hitunen romantiikkaakin.

Mutta, ei kirja huono ole. Jännityksen ystäville suosittelen. Kirja on taas vaan edeltäjänsä tapaan raaka. Luin kerran, mutta ei tee mieli palata enää uudestaan kirjan pariin.

Sarjassa ilmestyneet:
1. Nostradamuksen aikakirjat
2. Maya-ennustus
3. Kolmas antikristus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...