sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Simukka, Salla: Valkea kuin lumi

Olipa kerran tyttö jolla oli salaisuus.

Lumikki-trilleritrilogian piinaavan jännittävä toinen osa.

Lumikki Andersson matkustaa kesällä paahtavan helteiseen Prahaan. Kauan kaivattu yksinolo katkeaa alkuunsa, kun Lumikkia lähestyy nuori nainen, joka väittää olevansa hänen sisarensa. Nainen, Zelenka, vaikuttaa yhtä aikaa vilpittömältä ja salailevalta.

Perheensä salaisuutta selvittäessään Lumikki joutuu tekemisiin kummallisen uskonlahkon kanssa, joka paljastuu vähin erin vaarallisemmaksi kuin hän olisi voinut koskaan kuvitella. Kohta lahkoa uhkaa suuri tragedia - ja joku aikoo vieläpä kääriä siitä suuret rahat. Zelenka on hengenvaarassa, mutta niin on Lumikkikin.

Prahan vanhat kadut ja hautausmaat tulevat Lumikille tutuiksi lomasuunnitelmista poikkeavalla tavalla, kun hän joutuu juoksemaan henkensä edestä estääkseen tuhoisat suunnitelmat. Armoton helle pitää kaupunkia otteessaan, ja Lumikin täytyy miettiä kerran toisensa jälkeen, kehen hän voi luottaa, kun kenenkään aikeet eivät tunnu olevan puhtaita ja valkeita kuin lumi.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Lumikin taru jatkuu, tällä kertaa Prahassa. Tämä kirja oli vielä lyhyempi kuin eka osa, joten tämän lukemiseen meni parisen tuntia. Luin sen sunnuntai -iltana heti ekan osan perään. Ja edelleen plussana pidän lyhyttä ja tiivistä tarinaa.

Tässä osassa ei paljon palata ekan osan tapahtumiin, vaikka Lumikki on hetkeksi joutunut palamaan takaisin kotiin Riihimäelle. Hän lähtee lomailemaan Prahaan saadakseen vähän rauhaa ja päästäkseen pois ahdistavasta ilmapiiristä. Prahassa hän kuitenkin törmää Zelenkaan, joka väittää olevansa hänen siskonsa. Koko kirjan ajan Lumikki kokee outoa tuttuuden tunnetta, johon liittyy pari vuotta vanhempi tyttö. Lumikki ei tiedä, onko tyttö mielikuvituksen tuotetta, vai onko Zelenka tuo outo hahmo menneisyydestä. Tässä kohtaa kuka tahansa lukija on jo tajunnut totuuden, mutta Lumikille se valkenee aika myöhään. Ehkä omaa elämää ei osaa niin läheltä nähdä.

Tässä kirjassa on myös jännitystä uskonlahkojen ja lehtimiesten taholta. Tällä kertaa pakoon juostaan Prahassa. Joka on turvallinen vaihtoehto jäisen Tampereen jälkeen. Lumikki saa kerittyä Zelenkan tarinaa auki ja lopulta saa koko kamalan kuvion selville. Ehtiikö hän pelastaa vastalöytyneen siskonsa (tai ainakin siskoksi väitetyn tytön)?

Nyt saadaan myös romantiikkaa peliin. Lähinnä takautumien muodossa. Ja nyt pointsit kirjailijalle rohkeuden takia. Enempää en spoilaa siitä tarinasta ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...