sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Evanovich, Janet: Neljäs kerta toden sanoo

Stephanie Plum iskee! Yleensä ohi, mutta erehtyväisyydellään tämä kasarimuotiin jämähtänyt New Jerseyn ylpeys on voittanut puolelleen miljoonat lukijat ympäri maailmaa.

Tällä erää palkkionmetsästäjä Plum jahtaa autovarkaudesta syytettyä tarjoilijaa. Hän saattaisi jopa onnistua tehtävässään, ovathan hänen apunaan 73-vuotias isoäiti Mazur, transvestiittirokkari Sally Sweet ja aina-niin-ihana Joe Morelli. Tapaus alkaa kuitenkin kerätä ympärilleen murhia, tuhopolttoja ja tuttuja vihollisia, jotka saavat Stephanien pistämään korkoihinsa vauhtia – ja autohan tietysti räjähtää, kuten on tavaksi tullut. Lisäksi Stephanie on koditon ja rahaton ja joutuu muuttamaan hamsterinsa kanssa Joe Morellin nurkkiin. Onneksi sankarittaremme on hauskimmillaan pienen paineen alla!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Ahkera sunnuntain, sain loppuun kaksi kirjaa.

Nämä kirjat ovat laatutavaraa. Vauhdikasta menoa alusta loppuun. Tässä kirjassa esitellään taas uusi hahmo, Sally. Joka on kyllä mies, liki 2 metrinen, mutta pukeutuu naisten vaatteisiin. Näissä kirjoissa hahmot ovat niin yliampuvia, että niille ei voi kuin hymyillä. Mutta sehän näissä on kaiketi tarkoituskin. Kun vedetään kunnolla yli, niin se tehdään tyylillä.

Stephanie muuttaa pakon sanelemana Morrelin luo, ja tässä kirjassa on enemmän vipinää vällyjen välissä, kuin aiemmissa osissa. Siinä sivussa jahdataan taas karannut konnaa, tällä kertaa naispuolista. Tarinassa on useita eri juonenpätkiä, jotka osittain nivoutuvat lopussa yhteen. Toivoisin, että Stephanie ja Morrell päätyisivät yhteen, mutta pahoin pelkään, että sarjassa, jossa on liki 20 osaa, näin ei tapahdu ainakaan ennen osaa 15 tai jotain...

Mutta, jälleen kerran suosittelen dekkarin ja huonon huumorin ystäville. Hauskasti kirjoitettu dekkari, josta jää hyvälle mielelle, mutta kirjan tapahtumat unohtaa alle puoleen tuntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...