sunnuntai 18. elokuuta 2013

Clare, Cassandra: Kadotettujen sielujen kaupunki

Rakkaus. Veri. Petos. Kosto. Miten paljon Clary on valmis maksamaan pelastaakseen poikaystävänsä?

Kun Clary Fray saa vihdoin tavata poikaystävänsä Jacen, hän huomaa kauhukseen, että Lilith-demoni on kietonut Jacen ja Claryn ilkeän veljen Sebastianin kohtalot yhteen, ja että Jacesta on tullut pahuuden palvelija.

Clary on valmis tekemään mitä tahansa rakkaansa puolesta, hän on valmis jopa kuolemaan - mutta voiko hän lunastaa Jacen hengen antamalla tämän sielun joutua kadotukseen?

Cassandra Clare on nuori newyorkilainen kirjailija, jonka Varjojen kaupungit -sarjan kirjat ovat nousseet heti ilmestyttyään New York Timesin bestseller-listalle. Manhattanin maisemasta inspiraationsa saanut sarja yhdistää vetävällä tavalla nykyaikaa, urbaania nuorten todellisuutta ja myyttisiä ja yliluonnollisia aineksia.* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Alunperin olin sitä mieltä, että tämän sarjan olisi voinut lopettaa jo siihen alkuperäiseen kolmanteen kirjaan. Mutta, nämä uudetkin kirjat ovat hyvin kirjoitettu, ja tarina tempaa mukaansa, joten kyllä nämäkin lukee ihan mielellään.

Pisteet siitä, että kirjassa on myös muita suhteita, kuin normaaleja kiltti tyttö - paha poika -tarinoita. Mm. miesten välinen parisuhde kuvataan normaalisti. 

Kirjan alussa Jace on kateissa, mutta hän löytyy kyllä aika nopeasti. Tosin, Jace ei enää ole oikein oma itsensä, ja Clare lähtee pelastamaan häntä (tottakai). Eräs kirjan alussa ollut juonikuvio jää niin auki, että toivottavasti se käsitellään loppuun viimeisessä osassa. Kirjassa edetään tarinaa monen eri ihmisen näkökulmasta, ja välillä tarina vaihtuu ehkä vähän liiankin tiheään. Parisuhteet ja niiden vaikeus tuntuvat olevan pääosassa melkein jokaisen kohdalla.

Kirjan lopussa tarina jää oletetusti niin kesken, että siitä on hyvä jatkaa seuraavaan osaan. Vaikka kirjaa lukee siis mielellään, niin toivon kuitenkin, että seuraava osa olisi jo viimeinen. Liika pitkittäminen on pahasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...