sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Jordan, Robert: Lähettiläät

Tar Valonissa sijaitsevaa Valkoista tornia johtava Amyrlin Elaida päättää, että Rand on pakotettava alistumaan Aes Sedain tahtoon, ja määrää lähettiläänsä saattamaan Randin Torniin hänen valvovan silmänsä alle.

Myös monia seikkailuja kokenut Egwene saa kutsun Aes Sedain oppiin Salidariin, mutta ei saata arvata mikä häntä siellä odottaa. Salidarissa tehdään pian kauaskantoisia päätöksiä...

Näitä ei ehkä kannattaisi arvostella yksittäin, tässäkin on kuitenkin osa alkuperäistä englanninkielistä kirjaa. Ja vielä se keskiosa, joten tässä ei itsessään ole alkua eikä loppua.

Rand saa vieraita tornista, ja taas yritetään molemmin puolin sumuttaa toista osapuolta. Aika iso osa näistä kirjoista tuntuu olevan joko vanhojen tapojen kertausta tai sitä, miten toista parhaiten saisi ohjattua omaan suuntaansa.

Samaa tekevät kapinalliset Aes Sedait, jotka juonivat Egwenen omaksi pomokseen. Taitavat vain lyödä kirveen kiveen siinä kohtaa... Seuraava osa joutuu odottamaan lukemista hetken, koska jonossa on pino muita kirjaston kirjoja, jotka on palautettava ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...